ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΙΑΤΟΥ


Το Σάββατο 16 Ιουλίου ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε με επιτυχία τον αγώνα ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ.
Πρόκειται για έναν αγώνα ξεχωριστό, αφού πραγματοποιείται βράδυ στο χώρο του Κορινθιακού κόλπου. Συγκεκριμένα γίνεται μια παλινδρομική διαδρομή από το Κιάτο έως την Κόρινθο και πίσω.
Τα σκάφη που συμμετείχαν φέτος είχαν πληρώματα έμπειρους ιστιοπλόους του Ν.Ο. Κιάτου, αλλά ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία και σε ανθρώπους που δεν είχαν ξαναγευτεί την εμπειρία του ταξιδιού με ιστιοπλοϊκό σκάφος να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 7 μ.μ. έξω από το λιμάνι του Κιάτου και τα σκάφη ταξίδεψαν για αρκετή ώρα με ελαφρύ αεράκι και έναν ήλιο που βάδιζε προς τη δύση του. Το ηλιοβασίλεμα στον ήρεμο Κορινθιακό ήταν μοναδικό, όλοι όμως μαγεύτηκαν όταν ξεπρόβαλε ένα ολόγιομο φεγγάρι πίσω από τα Γεράνια.
Όσο η ώρα περνούσε το αεράκι έπεφτε αλλά η διάθεση όλων ήταν ψηλά. Μετά τη στροφή στην Κόρινθο επικράτησε απόλυτη άπνοια που δεν ευνόησε την ιστιοπλοΐα, αλλά έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα να απολαύσουν μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά στον Κορινθιακό. Τα σκάφη τερμάτισαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Κιάτου και όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία.
Για τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου ο αγώνας αυτός ήταν μια καλή προθέρμανση εν όψει των επόμενων ιστιοπλοϊκών αγώνων που είναι προγραμματισμένοι με κυριότερη τη συμμετοχή και φέτος στο Rally Ιονίου.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και ευνοϊκούς ανέμους στα πανιά των ιστιοπλόων του Ν.Ο. Κιάτου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ"