Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Τρίτη 26/07/2011 γιορτάστηκε, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο, στα Δερβενάκια, η επέτειος της ομώνυμης μάχης. Μόνο που η φετινή τελετή αποτέλεσε ουσιαστικά μία παράσταση από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που ετσιθελικά και με την ανοχή –δυστυχώς- του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του νομού μας αμαύρωσαν με μία επίδειξη ανόητης και μιλιταριστικής ισχύος την μνήμη όσων έχουν αγωνιστεί για να είναι αυτός ο τόπος ελεύθερος και καπηλεύτηκαν κάθε έννοια φιλοπατρίας (http://www.youtube.com/watch?v=SKdgGSD3awY&feature=youtu.be, http://ekorinthos.gr/article/3537/eortasmos-tes-epeteiou-tes-makhes-sta-derbenakia, τα σχετικά βίντεο είναι άκρως αποκαλυπτικά)

Τα φασιστοειδή παρατάχτηκαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, πριν την τελετή, φώναζαν τα γνωστά εμετικά τους συνθήματα, και κατέθεσαν στεφάνι (!) χαιρετώντας στρατιωτικά μπροστά στα μάτια των τοπικών μας αρχόντων, πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών.
Στη συνέχεια έκαναν και δηλώσεις αποτίοντας φόρο τιμής στον Κολοκοτρώνη, τα κόκαλα του οποίου θα έτριζαν σίγουρα από τη βεβήλωση της μνήμης του.

Ο Συνασπισμός καταδικάζει απερίφραστα την καπήλευση της τελετής από τους Χρυσαυγίτες και δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι προκλήσεις, στις οποίες τον τελευταίο καιρό προβαίνει η φασιστική και ρατσιστική οργάνωση στην Κορινθία (άνοιγμα των διοδίων του Σπαθοβουνίου με την παρουσία του άτυπου αρχηγού της οργάνωσης, Μιχαλολιάκου, μοίρασμα χιλιάδων φυλλαδίων στην Κόρινθο την παραμονή της τελετής – στις 25/7- που παραποιούσαν τα λεγόμενα του Κολοκοτρώνη και προκαλούσαν κάθε δημοκρατικό πολίτη) να γίνουν ανεκτές.

Απαιτούμε επίσης από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε, τους δημάρχους Κορίνθου, κ. Πνευματικό και Νεμέας κ. Ανδριανάκο, να μας απαντήσουν, γιατί ανέχτηκαν την παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας στο χώρο και της επέτρεψαν να αμαυρώσει την τελετή και να καταθέσει στεφάνι. Γιατί δεν απαίτησαν την απομάκρυνση των φασιστοειδών έξω από το χώρο και δεν καθυστέρησαν το τυπικό της τελετής μέχρι να απομακρυνθούν ακόμη και με τη συνδρομή της αστυνομίας από το χώρο τα μέλη της οργάνωσης η οποία κινείται στα όρια του νόμου.
Γιατί δεν εξεγέρθηκαν ακόμη και προσωπικά απαιτώντας την απομάκρυνση και παρακινώντας τους πολίτες, που μουδιασμένοι παρακολουθούσαν τα συμβάντα, να αποδοκιμάσουν και να εκδιώξουν τα φασιστοειδή.
Γιατί κ. Πνευματικέ εσείς ιδίως ως υπεύθυνος της τελετής, δεν προλάβατε τα χειρότερα, όταν είδατε στο τελετουργικό να προβλέπεται κατάθεση στεφανιού από την εν λόγω οργάνωση –και από το κόμμα του ΛΑΟΣ, από πότε κόμματα καταθέτουν στεφάνια σε τέτοιου είδους εθνικές γιορτές;-.

Απαιτούμε επίσης μία σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση από την αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου, για το ποια μέτρα πρόληψης έλαβε προκειμένου να εμποδίσει τις ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης, οι οποίες ήταν φανερές από την προηγούμενη μέρα, με το μοίρασμα των χιλιάδων φυλλαδίων στο κέντρο της Κορίνθου.

Επειδή δεν αμφισβητούμε το δημοκρατικό ήθος και φρόνιμα των πολιτικών που συμμετείχαν στην τελετή –και πολύ περισσότερο των πολιτών που άθελα τους έγιναν το σκηνικό γι αυτήν την κακοπαιγμένη και επικίνδυνη παράσταση των Χρυσαυγιτών- τους καλούμε να καταδικάσουμε από κοινού τις φασιστικές προκλήσεις της εν λόγω οργάνωσης και να δηλώσουμε την απερίφραστη θέλησή μας να μην επιτρέψουμε τη ρατσιστική και φασιστική πρακτική να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των πολιτών. Το παράδειγμα των ρατσιστικών επιθέσεων στη Νορβηγία δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"