Συνέντευξη στο Bloomberg, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κεφάλαιο έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες.

Στο Bloomberg News, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα, καθιστώντας την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα

Εμφανίστηκε πολύ ηπιότερος και απέφυγε τις εντάσεις, ενώ αναλαμβάνοντας προς στιγμήν ρόλο μάντη, προέβλεψε σκηνή από το μέλλον, σε σχέση με τον ίδιο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Την περιέγραψε μάλιστα πολύ αναλυτικά.

"Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση", είπε, άλλωστε αυτό είναι γνωστό.

Συνέχισε όμως:

"Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: "Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για τη γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάδας με τη δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, "έμοιαζε με λούνα παρκ"είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι "δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί".

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας, ενώ στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας "αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Με τη δραχμή η Ελλάδα έμοιαζε με λούνα πάρκ""