Η αποστροφή της χθεσινής ομιλίας της νέας επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι γιατί έχουμε συνηθίσει στο «βόλεμα», είναι, ασφαλώς, προσβλητική και εξευτελιστική για τους Ελληνες.

Κυρίως, όμως, φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ξένοι για τον τόπο μας και τους πολίτες του. Μια εικόνα την οποία έχει φροντίσει να καλλιεργήσει επιμελώς, όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις της. Από την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από τους Γ. Παπανδρέου – Γ. Παπακωνσταντίνου μέχρι τις παροιμιώδεις αναφορές του Θ. Πάγκαλου για τον «τεμπέλικο» τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπαλλήλων και την άποψη που έχει εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα, γίνεται αντιληπτό ότι έχουν δοθεί ισχυρά ερείσματα στη διεθνή κοινότητα να εκφράζεται προσβλητικά για τους Ελληνες, αλλά και να εμπεδώνουν οι ισχυροί την αποικιοκρατική τους αντίληψη σε σχέση με την Ελλάδα.

Η κατασυκοφάντηση της χώρας μας διεθνώς από την ίδια την κυβέρνησή της, σε συνδυασμό με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε μείζονος σπουδαιότητας ζητήματα, δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την πολιτική και οικονομική «εισβολή» των ξένων που ήδη έχει επιβληθεί στην «τοπική» διοίκηση του κ. Παπανδρέου.

Εξηγεί, έτσι, και την προσβλητική στάση που κρατούν συχνά απέναντί μας οι ξένοι, όπως η «σιδηρά» κυρία του ΔΝΤ, η οποία μας έκανε τουλάχιστον τη χάρη να πιστοποιήσει ότι «η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, δεν ερχόμαστε ως δύναμη κατοχής, αλλά για να δούμε αν εφαρμόζονται οι νόμοι και τα ψηφίσματα».


Πηγή : ΕΤ



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες"