Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα

30.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Την κορυφή του κόσμου απολαμβάνει η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση.

Η εθνική ομάδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, νικώντας στον τελικό την Κίνα με 9-8, και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας.

Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών) και ταυτόχρονα η κορυφαία επιβεβαίωση για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Σανγκάη.
"Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα".
Παπανδρέου: "Μας έκαναν περήφανους"

Τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο, που πέτυχαν τη "χρυσή" νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σανγκάη, απηύθυνε με δήλωσή του από την Άρτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
"Μας έκαναν περήφανους", τόνισε ο πρωθυπουργός.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα"