Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Θεάτρου που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Πόλης μας (Δαμασκηνού &Κολοκοτρώνη) από τις 31 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου.
Την Πέμπτη 28 του μηνός, θα γίνουν διάφορα hapennigs στο κέντρο της Κορίνθου που θα έχουν σαν θέμα το θέατρο και τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό Θέατρο, από του δέκα διαγωνιζόμενους θιάσους από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Την Κυριακή στις 31 του μηνός ,εκτός διαγωνισμού, το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου θα παρουσιάσει την παράσταση «ο Μορμόλης» που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία από τα παιδιά κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού με τους συντελεστές του Φεστιβάλ, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη και τον Πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου Παύλο Καράγιωργα, τόνισαν την σπουδαιότητα και την σημασία που διαδραματίζει για την πόλη η παρουσίαση τόσων πολλών θιάσων που προάγουν τον πολιτισμό και την τέχνη στο Δήμο μας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είπε:
Να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήρθατε εδώ για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα γίνει στην πόλη της Κορίνθου από τις 31 έως τις 10 Αυγούστου και είναι το 9ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», όπου θα συμμετάσχουν για άλλη μια φορά κορυφαίοι θίασοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και θα είναι κοντά μας για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.
Αυτός ο θεσμός που αγκαλιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια από τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες συνεχίζεται και εφέτος όπου θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο υπαίθριο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Θέλω να ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου τον σκηνοθέτη και επικεφαλή του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλη Ρώτα» Παύλο Καράγιωργα, όλα τα στελέχη του Κορινθιακού Θεάτρου αλλά και τους συντελεστές που βοήθησαν και βοηθούν για να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη που είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του δήμου και όλων των θιάσων που θα φιλοξενηθούν από εμάς στην πόλη μας, καθώς επίσης προκαταβολικά και στους συμμετέχοντες θιάσους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Πιστεύω και εφέτος θα έχουμε μια όμορφη και επιτυχημένη διοργάνωση που θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας και θα μείνει σαν μια θετική και όμορφη ανάμνηση στις μνήμες μας όταν αυτό θα τελειώσει στις 10 του Αυγούστου.
Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και καλώ όλους τους Κορίνθιους και όλες τις Κορίνθιες να προσέλθουν από την πρώτη ημέρα για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών. Εκεί θα είμαστε και εμείς όπου όλοι μαζί θα χειροκροτήσουμε τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και τους αφανείς συντελεστές της θεατρικής αυτής «γιορτής» όπου με την άψογη συνεργασία όλων, ανέβασαν το επίπεδο των παραστάσεων ξεπερνώντας πολλές φορές εκείνο των επαγγελματικών θιάσων.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ που για ένατη φορά «δίνει το παρόν» στη Πόλη μας και καταξιώνει πολιτιστικά τον Δήμο μας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟY 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"