Ο αρχηγός της "εταιρείας δολοφόνων", που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 1987, κατηγορείται ότι είχε απαγάγει 57χρονη με σκοπό να της αποσπάσει την περιουσία

 Ο Χρ. Παπαδόπουλος από παλαιότερη συλληψή του για παραβίαση της άδειας που είχε πάρει από τις φυλακές


Ο Χρ. Παπαδόπουλος από παλαιότερη συλληψή του για παραβίαση της άδειας που είχε πάρει από τις φυλακές


Στο προσκήνιο και πάλι ως "πρωταγωνιστής" μιας υπόθεσης-θρίλερ ο αρχηγός της διαβόητης "εταιρείας δολοφόνων", Χρήστος Παπαδόπουλος, που φέρεται ότι έβαλε στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μια 57χρονη χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα, την οποία κατηγορείται ότι απήγαγε και την κρατούσε όμηρο σε διώροφη οικία στη Συκιά Ξυλοκάστρου με σκοπό να αναγκαστεί να του μεταβιβάσει την περιουσία της.

Ευτυχώς όμως τη γυναίκα έσωσε μια καθαρίστρια στην οποία ο 73χρονος (σήμερα) Χ. Παπαδόπουλος και ο 50χρονος συνεργός του είχαν απαγορεύσει να πλησιάσει στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Η καθαρίστρια όμως παράκουσε την εντολή και έκπληκτη ανακάλυψε την 57χρονη που ήταν εγκλωβισμένη εκεί.

Η τελευταία ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο βρήκε τη δύναμη να πει στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και την παρακάλεσε να ειδοποιήσει τον αδελφό της, που ζει στη Δράμα. Ετσι και έγινε.

Η καθαρίστρια ήρθε σε επαφή με τον αδελφό της γυναίκας, ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία της περιοχής του το συμβάν. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, το οποίο, αφού παρακολούθησε το εν λόγω σπίτι, ακολούθως πραγματοποίησε έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, και βρήκε την 57χρονη.

Στιγμιότυπο απο τη δίκη της «εταιρείας δολοφόνων»
Στιγμιότυπο απο τη δίκη της «εταιρείας δολοφόνων»

Στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Παπαδόπουλο, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε συγγενικό του σπίτι στο Μενίδι.

Ο Χρ. Παπαδόπουλος -που είχε συγκλονίσει πριν 24 χρόνια την κοινή γνώμη επειδή είχε σκοτώσει μαζί με συνεργούς οκτώ εύπορους ηλικιωμένους με σκοπό να καρπωθεί τις περιουσίες τους- φαίνεται ότι κινήθηκε με παρόμοιο τρόπο με απώτερο στόχο την περιουσία της 57χρονης (η οποία με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων).

Οι κατηγορίες
Σε βάρος του Χ. Παπαδόπουλου (που αρνείται την κατηγορία) ασκήθηκε προχτές νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την "αρπαγή" και την παράνομη κατακράτηση της γυναίκας.

Συγκατηγορούμενός του είναι και ο 50χρονος φερόμενος συνεργός του ο οποίος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009 (εκτιμάται ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν στη φυλακή).

Μέχρι στιγμής ερευνάται η εμπλοκή και ενός τρίτου ατόμου, ενώ δεν αποκλείεται η ανάκριση να εντοπίσει και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως συμμετείχαν στη φερόμενη νέα εγκληματική οργάνωση. Το σπίτι ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει αποβιώσει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Παπαδόπουλος πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα ζητούσε δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά, για να διαχειριστεί και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Φέρεται ότι απέσπασε την εμπιστοσύνη της και εμφανίστηκε ως... σωτήρας της λέγοντάς της ότι δήθεν κινδύνευε να χάσει την περιουσία της, αλλά ότι αυτός θα κατάφερνε με την... εμπειρία του να τη βοηθήσει.

Ετσι η 57χρονη του ανέθεσε τον χειρισμό των κληρονομικών υποθέσεών της.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Η δράση της "εταιρείας δολοφόνων"

Η σύλληψη των έξι βασικών μελών της συμμορίας δολοφόνων έγινε το Πάσχα του 1987. Εγκέφαλος της εγκληματικής αυτής οργάνωσης ήταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας. Ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε οκτώ φορές σε θάνατο (που μετατράπηκε σε ισόβια και οι συνεργοί του σε βαριές ποινές).

Το Πάσχα του 2001 επιχείρησε να αποδράσει μη επιστρέφοντας από την πενθήμερη άδεια που είχε λάβει.

Εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 στη Κυψέλη όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα απέναντι από την ...Ευελπίδων με πλαστή ταυτότητα!

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών όπου και αποφυλακίστηκε το 2008. Μετά από λίγο διάστημα άνοιξε γραφείο στην οδό Σταδίου όπου παρείχε... νομικές και φορολογικές συμβουλές ("Εθνος" 23/2/2010).

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ
almaliotou@pegasus.gr

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιστροφή με απαγωγή μετά από 24 χρόνια"