Ο Δήμος Σικυωνίων με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος με θέμα την «Εκδίκηση», σε συνεργασία με το θέατρο ΑΤΤΙΣ του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που θα κάνει το Δήμο μας για πέντε ημέρες, από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, σημείο συνάντησης διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, επιστημόνων και σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτισμού και των γραμμάτων, κέντρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων.
Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, γλυπτική εγκατάσταση, συζητήσεις και συμπόσια, αναλόγια, εργαστήρια, επίδειξη μεθόδων, ποιητική βραδιά, φόρουμ νέων.
Τα δρώμενα θα παρουσιαστούν στις σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, το τουριστικό περίπτερο (παγόδα), το πολιτιστικό κέντρο, την πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, η ανάδειξη και αξιοποίηση του οποίου αποτελεί βασικό στόχο του Δήμου μας.
Μεταξύ των εκδηλώσεων της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος ξεχωρίζει η πρώτη παρουσίαση σε μορφή αναλογίου του έργου «Ανεκτικότητα» της ελληνικής καταγωγής λιβανέζας ποιήτριας, ζωγράφου και συγγραφέα Ετέλ Αντνάν, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τη Συνάντηση.
Η εικαστικός Καλλιόπη Λεμού θα παρουσιάσει τη γλυπτική εγκατάσταση «Esperia», σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού και σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Επίδειξη μεθόδων και εργαστήρια θα διοργανώσουν ο Πολωνός Γιαροσλάβ Φρετ, σκηνοθέτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Grotowski, και του θάτρου ZAR, ο Ρώσος Αλεξέι Λεβίνσκι, ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του κέντρου Meyerhold της Μόσχας, ο Κινέζος Τσεν Γκαγκ, καθηγητής της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ιδρυτής του Θεάτρου ΑΤΤΙΣ.
Έλληνες ποιητές θα διαβάσουν έργα τους με τίτλο «Ιστορία ερχόμαστε! Κοίτα τον ουρανό» και θέμα: «Η ποίηση της νεότερης γενιάς και η νέα πολιτική συνείδηση».
Θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις: «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» από το Γερμανικό θίασο International Dreamshot Company σε σκηνοθεσία Φρανκ Ράντατζ, «Έρημος» του Κάρλο Μικελστέτερ με τον Ιταλό ηθοποιό Πάολο Μούζιο σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε νέα εκδοχή από το θέατρο ΑΤΤΙΣ του Θεόδωρου Τερζόπουλου και τέλος «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου και «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από τη Σικυώνια Σκηνή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καρβουτζή.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει το έργο του «Μεσονύκτιον» και ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας θα παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου το νέο έργο του «Χλιμίντρισμα».
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με φόρουμ νέων υπό τον τίτλο «ΔΙ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ», αφιερωμένο στη μνήμη της αγωνίστριας Μαρίας Μπέϊκου, συντονιστή το Σάββα Στρούμπο και συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα hip hop «Ανεπίσημοι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.arxaiodrama.gr.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "3ης Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στο Κιάτο"