Κι ενώ πέρυσι τέτοιον καιρό γινόταν η διανομή των σχολικών εγχειριδίων,γράφει η Εύη Πανταζοπούλου στη «δημοκρατία», φέτος ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) δεν έχει καν παραγγείλει χαρτί για να τυπωθούν τα βιβλία. Ετσι δεν αποκλείεται για πρώτη φορά στα χρονικά να αναγκαστούν καθηγητές και διευθυντές στα σχολεία να βγάλουν χιλιάδες φωτοτυπίες βιβλίων και να τις μοιράσουν στους μαθητές ως ύστατη λύση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι παραδόσεις και οι μαθητές θα πηγαίνουν στην τάξη με άδειες τσάντες!
Η καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών εγχειριδίων οφείλεται στο γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συμβούλιο ακύρωσε δύο διαγωνισμούς που είχε προκηρύξει ο ΟΕΔΒ για την προμήθεια χαρτιού. Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συμβούλιο έκρινε ότι υπήρξαν παρατυπίες στα οικονομικά και στη σύνθεση της επιτροπής που αξιολόγησε τους υποψήφιους προμηθευτές, και αποφάσισε να απορρίψει την απόφαση του οργανισμού αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΕΔΒ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς συμπαραστάτη, αφού η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει μπει στον κόπο να ασχοληθεί με το πρόβλημα που έχει προκύψει και μάλλον σφυρίζει αδιάφορα, ώστε να παραλάβουν οι μαθητές όσον το δυνατόν γρηγορότερα τα σχολικά εγχειρίδια. Με έγγραφο που έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης ζητά να υπάρξει απευθείας ανάθεση για την προμήθεια χαρτιού, καθώς αν επαναληφθεί ο διαγωνισμός «θα πάει ακόμα πιο πίσω» η διαδικασία εκτύπωσης των βιβλίων.
Ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο αίτημα του οργανισμού και για τον λόγο αυτόν η διοίκηση του ΟΕΔΒ έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία με τους μαθητές να παίρνουν αντί για βιβλία φωτοτυπίες.
Εφόσον, βεβαίως, καταλήξει σε αυτήν την απόφαση, το κόστος για να φωτοτυπηθούν εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες είναι πολύ υψηλότερο από το να γίνει η προμήθεια χαρτιού και να προχωρήσει κανονικά η εκτύπωση των σχολικών εγχειριδίων και, μάλιστα, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αμέτοχη παραμένει και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει αφήσει τον οργανισμό «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και να βρει άκρη με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.
Πηγή : Politis-gr.com
0 Response to "Αμέτοχη παραμένει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας"