Η εθελοντική ομάδα «Δράση Πολιτών» σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες», την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και το κέντρο άθλησης και αναψυχής Sportcamp, καθώς και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων και συλλόγων της περιοχής του Λουτρακίου, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον υποβρύχιο καθαρισμό παραλιών και λιμένος, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011.

Οι ομάδες των εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της περιοχής, στα οποία είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών, αλλά και επικίνδυνων αντικειμένων μεγάλου όγκου και βάρους.

Οι εθελοντές μετά από κατάδυση 80 λεπτών, έφεραν στην επιφάνεια τεράστιες ποσότητες πλαστικών συσκευασιών, παλιά αλιευτικά εργαλεία, μπαταρίες αυτοκινήτων, συσκευασίες αλουμινίου, πανιά και ρούχα, μεταλλικά αντικείμενα, πλαστικούς σωλήνες, γυαλιά, μπουκάλια κ.α.

Εκτός από τα παραπάνω, δυο ομάδες αυτοδυτών σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό εθελοντών επιφανείας και σκάφη από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, κατάφεραν να απομακρύνουν από τον βυθό έναν μεγάλο αριθμό από βάσεις ομπρελών παραλίας βάρους πολλών δεκάδων κιλών, οι οποίες εντοπίστηκαν μέσα στον βυθό και αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο.

Οι εθελοντές της «Δράσης Πολιτών», οι υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών, ανέλαβαν την μεταφορά των ανελκυσθέντων αντικειμένων καθώς και την φόρτωση τους στα φορτηγά που διέθεσε ο Δήμος για την υποστήριξη της δράσης μας.
Καθοριστικής αξίας βοήθεια παρείχε το καταδυτικό κέντρο Dive Tech Team το οποίο διέθεσε καταδυτικό εξοπλισμό σε όσους από τους συμμετέχοντες χρειάζονταν οτιδήποτε, η ομάδα Lifeguard Hellas και το κέντρο υγείας Λουτρακίου που ήταν έτοιμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε περίπτωση προβλήματος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος «Ξένιος Ζεύς» και το εστιατόριο ουζερί «Γιάννης» φιλοξένησαν τους εθελοντές δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς όχι μόνο να γνωριστούν καλύτερα, αλλά να συζητηθούν ενδεχόμενα για ευρύτερη συνεργασία σε πολλά επίπεδα και διοργάνωση νέων εκδηλώσεων και δράσεων.

Η δράση στο Λουτράκι άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας καθώς υπήρξε άψογη σε όλες της φάσεις της.

Τα μέλη του συμβουλίου συντονισμού δράσεων της Δράσης Πολιτών θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους «Υδροναύτες» για την αδιάκοπη και ακούραστη προσφορά τους στην εθελοντική οικολογική δράση οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αποδεικνύοντας την πίστη στις αξίες και στο όραμα που δημιούργησαν «Υδροναύτες».
Σύντομα αυτή η συνεργασία αναμένεται να συνεχίσει με αντίστοιχες δράσεις στις περιοχές των Αγίων Θεοδώρων και των Ισθμίων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Υποβρύχιος καθαρισμός των παραλιών του Λουτρακίου"