Στο Ισραήλ θα βρεθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, προκειμένου να υπογράψει και επισήμως τις υπογραφές στην ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία.


Ο κ. Μπεγλίτης σχεδίαζε αρχικά, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ακόμη, να μεταβεί στο Ισραήλ εντός του Ιουλίου.
Όμως η εμπλοκή με τον δεύτερο στολίσκο προς τη Λωρίδα της Γάζας και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας οδήγησαν στην αναβολή της επίσκεψης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνυπογράψει με τον ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπάρακ δύο μνημόνια συνεργασίας, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και η προμήθεια του συστήματος SPICE 1000/2000 που ενισχύει την ακρίβεια των βομβών και πυραύλων των ελληνικών αεροσκαφών F-16 και F-4.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Μπεγλίτης θα έχει συνάντηση και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα έχει πολιτικές συνομιλίες για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την «αραβική άνοιξη».
Οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ευρύτερη συνεργασία με την Αθήνα σε τομείς όπως η προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και η είσοδός τους στις αμυντικές βιομηχανίες (κυρίως στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής πλευράς.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Πολεμικό" ταξίδι Μπεγλίτη στο Ισραήλ..."