Κόντρα ξέσπασε μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την πρόταση Σαμαρά για ένα "εθνικό συμβόλαιο για τον Τουρισμό". Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι "οι κινητοποιήσεις των ταξί έγιναν με σαφή παρότρυνση της ΝΔ".

Η ΝΔ, ανακάλυψε ξαφνικά την ανάγκη για "…εθνικό συμβόλαιο για τον τουρισμό ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του κλάδου" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Υπογραμμίζεται πως "είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε γνωρίζει, ούτε παρακολουθεί τα λαμβάνοντα χώρα και τις μεγάλες αλλαγές στο χώρο του τουρισμού. Είναι προφανές ότι αγνοεί παντελώς ότι η εθνική συναίνεση συνομολογήθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, δια στόματος τόσο του απελθόντος προέδρου Ν. Αγγελόπουλου, όσο και του νεοεκλεγέντος Α. Ανδρεάδη οι οποίοι ενώπιον του πρωθυπουργού εξήραν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του τουρισμού".

Παράλληλα το υπουργείο επισημαίνει:

- Η ίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού που αποτελούσε πράξη από τη διακυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο της Νέας Δημοκρατίας, το μονό που έχει να παρουσιάσει ως αποτέλεσμα για τον ελληνικό τουρισμό, μέσα σε πέντε χρόνια, είναι τέσσερις διαφορετικούς Υπουργούς, τέσσερις διαφορετικές πολιτικές, με αποτέλεσμα 125 εκ. χρέη στον ΕΟΤ και μία θολή, στρεβλή και ελλειμματική εικόνα για την τουριστική μας ταυτότητα.

Αποτελεί, λοιπόν, στοιχείο πολιτικού αυτισμού η συνεχής αξίωση για τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού ειδικά όταν από πολλούς φορείς της αγοράς ομολογείται ότι η συνένωση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού απέφερε μόνο θετικά αποτελέσματα.

- Για τη δημιουργία ενός φορέα προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα έπρεπε να γνωρίζει η ΝΔ, ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και διεργασίες προς αυτή τη κατεύθυνση. Αποτέλεσε άλλωστε και μέρος των δηλώσεων του Πρωθυπουργού που ούτε τις άκουσε. Στόχος όλων μας, είναι η συνεργασία για τη δημιουργία μίας νέας ταυτότητας για τη χώρα.

- Η μείωση του ΦΠΑ κατά 50% αποτέλεσε μέτρο της κυβέρνησης που επίσης σκοπίμως παραγνωρίζει ο κ. Σαμαράς ενώ ταυτοχρόνως ο ίδιος και η ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται ότι το μέτρο αυτό εάν δεν συνδυαζόταν με όσα στην αρχή αναφέραμε δεν θα μπορούσε να φέρει τα αποτελέσματα που έχουμε. Ήταν μία πολύ τολμηρή κίνηση σε μία περίοδο με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Οι κινητοποιήσεις των ταξί έγιναν με παρότρυνση ΝΔ""