Ο κ.Διονύσιος μιλά για πόλεμο λάσπης τόσο από τον ιερέα όσο και από δημοσιογράφους.
Για πρώτη φορά από την ημέρα που έγινε Μητροπολίτης Κορίνθου ο κ.Διονύσιος δίνει στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία με σκληρό και απόλυτο τρόπο μέμφεται μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα δεν μιλά γενικά και αόριστα αλλα συγκεκριμένα.


Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τον ιερέα που έφυγε με ανήλικη που αποκαλύψει το Moriasnews.gr, ο κ.Διονύσιος μιλά για πόλεμο λάσπης τόσο από τον ιερέα όσο και από δημοσιογράφους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κορινθίας είναι η ακόλουθη:

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ.

Με αφορμή δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της απαγωγής ανηλίκου από υπόδικο ιερέα της Μητροπόλεως γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Ο εν λόγω ιερέας από τον περασμένο Νοέμβριο είναι υπόδικος στα Πολιτικά και Εκκλησιαστικά δικαστήρια κατηγορούμενος για σωρεία Ποινικών και Κανονικών Παραπτωμάτων όπως πλαστογραφίες, καταχρήσεις, πλαστοπροσωπίες, πολυχειροτονίες κ.λ.π. αδικήματα για τα οποία απελύθη απομακρυνθείς από την Εφημεριακή θέση του και για τα οποία μέχρις εκδικάσεως των υποθέσεων του από τα αρμόδια δικαστήρια τελεί σε ΑΡΓΙΑ από κάθε Ιεροπραξία.

Όσον αφορά εις τα περί της σχέσεώς του με την Ι. Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη προσωπικά ενημερώνουμε ότι αυτός όσο καιρό μπορούσε να λειτουργεί και δεν είχε αποκαλυφθεί η έκνομη δραστηριότητά του ουδεμία αρμοδιότητα είχε, πλην της δι᾿ ένα μικρό χρονικό διάστημα ενημερώσεως της ιστοσελίδος της Μητροπόλεως, «θέση» από την οποία απομακρύνθηκε μετά και από «καταχρήσεις» αρμοδιοτήτων και λόγω ελλείψεως εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Άλλωστε δεν ξεχνούν οι πιστοί της Κορίνθου την εκστρατεία λάσπης που δέχθηκε ο Μητροπολίτης από τον εν λόγω «ιερέα», «δημοσιογράφο» και «καθηγητή Πανεπιστημίου» και τις Ιστοσελίδες «Σφεντόνα» του κ. Λ. Γιαννιδάκη και «Parakato» του κ. Κ. Αναγνωστόπουλου, των γνωστών μπατζανάκιδων της Κορίνθου, οπότε τα σχόλια περιττεύουν.

Τέλος ελπίζεται πως τέτοια θλιβερά περιστατικά δεν μπορούν να βλάψουν το κύρος της Εκκλησίας, αφού το έργο της είναι η σωτηρία και του τελευταίου αμαρτωλού, έστω και αν αυτός λάμβάνει «ένδικον» μισθαποδοσία των πράξεών του και από τους ανθρώπους.

Γι᾿ αυτό προτρέπονται οι πιστοί σε προσευχή και περισυλλογή και καλούνται για άλλη μία φορά να εμπιστευθούν τους Κανονικούς, Νομικούς και Πνευματικούς χειρισμούς της Εκκλησίας στο εν λόγω θέμα γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σκληρός εναντίον του ψευδοιερέα και δημοσιογράφων"