Την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών στη βόρεια Ιταλία, προκάλεσε η δημοσιοποίηση των επιστολών που του έστελνε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, προκειμένου να του χτυπήσει το καμπανάκι για το πρόβλημα δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η χώρα και την ανάγκη να πάρει μέτρα εγκαίρως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", η απάντηση Καραμανλή ήρθε δύο μέρες μετά τον σάλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι: "Εμείς με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό για το συμφέρον της χώρας καλύψαμε τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες", δήλωσε μέσω συνεργατών του ο τέως πρωθυπουργός.

Και συνέχισε:"Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για Τιτανικό και άλλα απίθανα πράγματα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο δανεισμό, εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη και οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ".

Εσωστρέφεια στη ΝΔ

Ωστόσο, και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμμέσως επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. "Επρεπε να δώσουμε τη μάχη και ας πέφταμε", δήλωσε (Real fm). "Εσφαλαν εκείνοι που ήταν υπέρ των εκλογών".

Η ουσία είναι ότι κάθε φορά που γίνεται αναμόχλευση της πρωθυπουργίας Καραμανλή, τόσο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της για την κατρακύλα της οικονομίας όσο και για την απόδρασή της από την εξουσία, ανοίγει κύκλος εσωστρέφειας στη Ν.Δ.

Από την άλλη, άλλα στελέχη πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το αμαρτωλό παρελθόν της διακυβέρνησης Καραμανλή, αφού θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του, και άλλοι να βγει ανοιχτά να στηρίξει τον τέως πρωθυπουργό.

"Κανένα σχόλιο" ήταν η επίσημη αντίδραση της Συγγρού για τις επιστολές Δούκα. Αλλωστε το τελευταίο που θα ήθελε αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει και πάλι θέμα Καραμανλή.

Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των επιστολών Δούκα λέγοντας ότι κάποιες από αυτές είχαν δημοσιευθεί και στο παρελθόν και όλες έχουν αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του πρώην υφυπουργού.

Απέφυγε, όμως, να σχολιάσει την ουσία τους, η οποία άλλωστε δεν μπορεί να διαψευστεί.

Ανεξαρτήτως και των όποιων προσωπικών κινήτρων είχε ο Πέτρος Δούκας όταν έστελνε τις επιστολές, περιέγραφαν μια πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι και ο Γιώργος Αλογοσκούφης είπε πρόσφατα ότι από το 2007 έλεγε στον Καραμανλή να πάρουν μέτρα και του απαντούσε άσ' το γι' αργότερα, επικαλούμενος την οριακή πλειοψηφία των 151 εδρών που είχε.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι επιστολές Δούκα διέκοψαν τις διακοπές του Καραμανλή"