Γίνεται για να επισημανθεί το οξύτατο πρόβλημα,αναφέρει σε άρθρο της η «Ε», ώστε η κυβέρνηση να σκύψει πολύ σοβαρά επάνω του, αν δεν θέλει να δει -ανεξέλεγκτες ίσως- αντιδράσεις τους επόμενους μήνες, που δεν θα χρειαστούν «εχθρούς του συστήματος» για να τις υποδαυλίσουν, αφού η οργή, η απόγνωση και η αδιέξοδη προοπτική θα περισσεύουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούλιο που μας πέρασε οι άνεργοι έφτασαν τα 699.658 άτομα. Η αύξηση μέσα σ’ έναν μόνο μήνα έφτασε τα 12.485 άτομα, σε μια περίοδο που αυξάνει κατά κανόνα η εποχική εργασία λόγω της τουριστικής περιόδου.
Η τεράστια πλειονότητα των ανθρώπων αυτών έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους στον ιδιωτικό τομέα, το μεγάλο και μόνιμο, όπως φαίνεται, θύμα του Μνημονίου και των εφαρμοστικών κανονισμών του.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της δείχνει να κινείται με δύο ταχύτητες στο κεφάλαιο της εργασίας, που όλοι απεύχονται να καταλήξουν σε σύγκρουση.
Στον ιδιωτικό τομέα οι ταχύτητες στις απολύσεις και στην ανεργία αυξάνουν ιλιγγιωδώς, με την κυβέρνηση να παραμένει στο ρόλο του λυπημένου θεατή.
Στο δημόσιο τομέα και τις υπέρογκες δαπάνες του η κυβέρνηση κινείται με άλλες ταχύτητες. Αδυνατεί να νοικοκυρέψει το μεγάλο ασθενή, ενώ εκ του πονηρού αφήνει παράθυρα ρουσφετιού.
Προσφάτως έβγαλε «στη σέντρα» τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ως μοχλό για την «Κοινωφελή Εργασία», με άλλα λόγια ένα πρόγραμμα για την κάλυψη 55.000 θέσεων εργασίας σε δήμους, ώστε να… γίνονται προσλήψεις, αλλά όχι από το Δημόσιο, προκειμένου να μην τιναχθούν και πάλι τα νεύρα της τρόικας στον αέρα.
Οι ΜΚΟ (ο Θεός να κάνει πολλές από αυτές «Μη Κυβερνητικές», αφού τα χρήματα προέρχονταν κατά κύριο λόγο από το δημόσιο κορβανά, και μάλιστα από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών!) θα λειτουργούν ως γραφεία ευρέσεως πεντάμηνης εργασίας με 625 ευρώ μικτά, με συνολικό κονδύλι 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η ίδια η ΜΚΟ θα κρατά 150 ευρώ για κάθε «κεφάλι» εργαζομένου. Η πρόχειρη αυτή αρχική κυβερνητική απόφαση μόλις προχθές ανακάλυψε… τη διαφάνεια, αποκλείοντας από το πρόγραμμα τις ΜΚΟ που φτιάχτηκαν στα πεταχτά το τελευταίο διάστημα ή αυτές που έχουν στο Δ.Σ. πολιτικά πρόσωπα. Πρόσθεσε όμως στα γρήγορα και ένα άλλο «κριτήριο». Στις λίστες των ΜΚΟ θα εντάσσονται και άτομα που βρίσκονται στους καταλόγους του ΑΣΕΠ και δεν έχουν προσληφθεί στο δημόσιο τομέα.
Και ποια θα είναι η αναλογία εργαζομένων εντός/εκτός ΑΣΕΠ; Οχι, δεν υπάρχει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, παρά μόνον αν συνδεθεί με την προοπτική των εκλογών…
Πηγή : Politis-gr.com
0 Response to "«Πράσινες» Μη Κυβερνητικές αλχημίες"