Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο πως ελάχιστες λεπτομέρειες απομένουν για τη συνένωση των δύο τραπεζών.
Μάλιστα διαρρέεται πως θα γίνει μαμούθ αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα μπουν κεφάλαια από το Κατάρ.

Τον τραπεζικό γάμο όχι μόνο γνωρίζει αλλά έχει ευλογήσει κιόλας η κυβέρνηση και ολοι περιμένουν τη Δευτέρα τις επίσημες ανακοινώσεις, πριν μάλιστα ανοίξει το Χρηματιστήριο και αφού συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των δυο τραπεζών.
Καμία μα καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή όμως οι διαρροές γίνονται από πολύ ΕΓΚΥΡΑ χείλη.
Με τη συγχώνευση αυτή δημιουργείται ένας τραπεζικός κολοσσός αφού θα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα με τρομερή επιρροή στα Βαλκάνια.

Γιατί η νέα τράπεζα θα έχει τη μεγαλύτερη βάση ενεργητικού στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με ενεργητικό 144 δις ευρώ, δάνεια 98 δις ευρώ, καταθέσεις 77 δις ευρώ και ίδια κεφάλαια 10,3 δις ευρώ.
Και βέβαια με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η πόρτα και για άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Μεγάλο ρόλο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας φαίνεται πως έπαιξε η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου αφού ενδεικτικά την Παρασκευή στο κλείσιμο της συνεδρίασης η μετοχή της ΑΛΦΑ βρέθηκε στα 1,90 ευρώ με πτώση -5,00% και της ΕΥΡΩΒΑΝΚ στα 1,73 ευρώ με πτώση -5,98%.

Και εαν κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα της νέας τράπεζας-κολοσσού, φανερά είναι τα χαμόγελα των μετόχων που ελπίζουν πως θα πυροδοτηθεί με αυτό το τρόπο ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο ενώ τα χρήματα των καταθετών ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ όπως και να καταλήξει η συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Κατάρ θα αποκτήσει ποσοστό εως και 20% από τη νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δυο μεγάλες τράπεζες επιχειρούν να συνενωθούν και να δημιουργήσουν έναν τραπεζικό κολοσσό, εντός και εκτός συνόρων. Η πρώτη πρόταση έγινε το περασμένο καλοκαίρι από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία είχε ζητήσει να εξαγοράσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ακολούθησε, τον περασμένο Φεβρουάριο, και μια δεύτερη προσπάθεια: Alpha Bank και Εθνική είχαν φτάσει μια ανάσα από το "γάμο" αλλά την τελευταία στιγμή οι διαβουλεύσεις οδηγήσαν σε ναυάγιο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tραπεζικός κολοσσός από τη συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank"