Σκληρά μέτρα, με επίκεντρο απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, θα έχει στις 3 το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να μεταφέρει στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, τις αποφάσεις που έλαβε χθες η κυβερνητική επιτροπή. Τα

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσουν το αντικείμενο της νέας κυβερνητικής επιτροπής, που θα συνέλθει αμέσως μετά.


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά από ποτέ και θα πλήξουν τον δημόσιο τομέα.

Είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικα για την 6η δόση, να προχωρήσει χωρίς εξαιρέσεις στην απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015 σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από 10 οργανισμούς που κλείνουν άμεσα και από άλλους 65 δημόσιοι θα πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα πρέπει να επιταχυνθεί το νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο που θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους ενώ η τρόικα πιέζει και για περικοπές 30% στις συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στις 15:00 η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας"