Νωρίτερα από ότι είχε αρχικά καθοριστεί προορίζονται για ..εκχώρηση το 21% του "Ελ. Βενιζέλος", το 35,5% των ΕΛΠΕ, κ.ά.
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τα "ώριμα" στοιχεία μεταφέρονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στη συνέχεια σταδιακά θα εντάσσονται σε αυτό και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησής τους.
Το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει:


Επέκταση της άδειας τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.
Επέκταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος".
Ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας.
Πώληση του 55% της ΔΕΠΑ.
Διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ.
Διάθεση αδειών για τυχερά παίγνια.

Την πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν (sale and lease back) με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό όφελος.

Πρόκειται για ακίνητα στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία αφού πωληθούν θα ενοικιαστούν από τον νέο ιδιοκτήτη στο Δημόσιο.

Η τρόϊκα ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για έσοδα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους (ήδη έχουν εισπραχθεί 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ), εκ των οποίων 1,3 δισ. θα πρέπει να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία μέσα στον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια και από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία –ακίνητα και μη- περνούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πωλούνται μέσα σε 22 ημέρες: Ελ.Βενιζέλος, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ"