Ένα «όργιο» κυριολεκτικά βγήκε στο φως από τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, μετά την απογραφή του και τη συγκέντρωση συγκεκριμένων στοιχείων. το υπουργείο ζήτησε τα στοιχεία από τους Δήμους κι αυτοί –στην πλειοψηφία τους- τα έστειλαν, κι έτσι βγήκαν αυτά τα φοβερά αποτελέσματα. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα και το μεγαλύτερο ανά την Ελλάδα, είναι ένας υπάλληλος Δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, μηχανολόγος – μηχανικός, ο οποίος αμείβεται με το ποσό των 87.325 το χρόνο, δηλαδή με 6.717 ευρώ το μήνα για 13 μήνες, ή 7.277 ευρώ το χρόνο αν τα βάλουμε για 12 μήνες!!! Επίσης εργοδηγός, πάλι σε Δήμο της Κορινθίας λαμβάνει ετησίως 60.483 ευρώ! Πρόκειται σαφώς για ένα υπέρογκο ποσό που σπάνια θα πίστευε κανείς ότι υπάρχει, τουλάχιστον σε υπάλληλο Δήμου ή Δημοτικής επιχείρησης…

Αποδοχές μεγαλύτερες του μέσου όρου…
Ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει για πρώτη φορά στα «χέρια» του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων. Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων: α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ. β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ. γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ. δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ. Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στη χώρα…
Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι : Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 87.325,00 - Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ 60.482,94
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , ο μοναδικός Δήμος της Κορινθίας που δεν έστειλε στοιχεία είναι ο Δήμος Βέλου – Βόχας. Τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των Δήμων που δεν απέστειλαν. Όπως ανέφερε στην ΄Π΄ ο Δήμαρχος Αν. Παπακυριάκος, αυτό θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Υπάλληλος δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αμείβεται με 87.325 ευρώ το χρόνο!!"