Την ανεπάρκειά της στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού απέδειξε χθες η Φώφη Γεννηματά, η οποία απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και θέλοντας να αναφερθεί στο πανεπιστημιακό άσυλο ανέγνωσε και υπερθεμάτισε σε ανυπόστατες διατάξεις, οι οποίες αφαιρέθηκαν από το νομοσχέδιο προτού αυτό ψηφιστεί.

Ακούγοντας τον Μ. Βορίδη να αναφέρεται στην αναστολή της εξεταστικής περιόδου που αποφασίστηκε στα πανεπιστήμια και να ερωτά τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τους καταληψίες αφού πλέον το πανεπιστημιακό άσυλο καταργήθηκε, η κυρία Γεννηματά απέδειξε ότι δεν έχει ιδέα όχι μόνο για το τι γίνεται στο υπουργείο, αλλά και για το τι ψηφίζει.

«Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οικείος πρύτανης κάθε πανεπιστημίου είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, καθώς και για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας των ΑΕΙ είναι ο πρύτανης» είπε η κυρία Γεννηματά και όσοι την άκουσαν τραβούσαν τα μαλλιά τους. Γιατί αυτό που διάβασε η κυρία Γεννηματά απλώς δεν υπάρχει στο ψηφισθέν νομοσχέδιο.

Προφανώς ανενημέρωτη η αναπληρώτρια υπουργός αλλά και παρασυρόμενη από τους συνεργάτες της διάβασε την αρχικά αριθμημένη ως παράγραφο 2 του άρθρου 3 του νομοσχεδίου για την Παιδεία, την οποία ωστόσο η κυρία Διαμαντοπούλου είχε αποσύρει δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Κι όμως, η κυρία Γεννηματά πίστευε ότι ισχύει.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσα απίστευτα είπε χθες η κυρία Γεννηματά δεν συνιστούν απλό λάθος, παρεξήγηση ή έστω γκάφα. Αποδεικνύουν ότι οι ίδιοι οι υπουργοί δεν γνωρίζουν όχι τι ψηφίζουν αλλά ούτε καν τι νομοθετούν, με αποτέλεσμα, όπως η κυρία Γεννηματά χτες, να εκτίθενται ανεπανόρθωτα.


Πηγή : Troktiko.eu



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Διασυρμός της Φώφης σε ερώτηση του Βορίδη"