Η ΝΔ θα καλέσει την κυβέρνηση να υιοθετήσει την δική της πρόταση
Σφοδρή αναμένεται η επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση μετά και την νέα εμπλοκή στο θέμα της εφεδρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη -μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται τώρα τρόπους να τροποποιήσει αν όχι να αποσύρει το μέτρο-και κάλεσε τους επιτελείς του να κωδικοποιήσουν την πρόταση περί εφεδρείας της ΝΔ και τις εντάσεις που διατυπώθηκαν για την πρόταση της κυβέρνησης.


Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς μίλησε σήμερα στους επιτελείς του για «καταστροφική προχειρότητα που οδηγεί μαθηματικά τη χώρα στην καταστροφή». Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ είχε πρώτη διατυπώσει πρόταση περί εφεδρείας .Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικα οι οποίοι την είχαν χαρακτηρίσει «ρεαλιστική».

Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ την οποία αναμένεται να επαναφέρει σήμερα η ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να την υιοθετήσει και να βγει από το αδιέξοδο , η εφεδρεία θα λειτουργήσει σε βάθος τριετίας ,θα εφαρμοστεί σε μικρότερη κλίμακα οπότε θα είναι εφικτή η κανονική επιστροφή των υπαλλήλων .Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΔ σε βάθος τριών χρονών θα αποχωρήσουν έτσι κι αλλιώς λόγω συνταξιοδότησης περίπου 130χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στο χρονικό αυτό διάστημα θα υπάρχει το περιθώριο και για τον συνολικό περιορισμό του κράτους.

Η πρόταση αυτή δεν έχει συνταγματικά κωλύματα και κυρίως δεν δημιουργεί περισσότερες οικονομικές εκροές από αυτά που το κράτος υποτίθεται θα κερδίσει από την πρόταση περί εφεδρείας της κυβέρνησης. Δεν θα χρειαστούν κονδύλια για αποζημιώσεις , δεν θα μειωθούν οι εισφορές στα ταμεία , δεν θα υπάρξει κάθετη μείωση είσπραξης φόρων από το κράτος. Η ΝΔ θέτει παράλληλα και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και σήμερα ο Α. Σαμαράς στην πρωινή σύσκεψη «Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί διορίστηκαν στο δημόσιο από αυτούς που τους διόρισαν».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Α. Σαμαράς: Καταστροφική κυβερνητική προχειρότητα"