Τα ρέστα τους ποντάρουν οι Αμερικανοί στη διάσωση της Ελλάδας γιατί έτσι θα επιβεβαιώσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, θα ξαναζεστάνουν τις ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας τους και θα δείξουν στους Γερμανούς ποιός είναι το αφεντικό στο σπίτι τους, στην Ευρώπη.


Μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που θα κάτσουν να συνεδριάσουν την Παρασκευή στο ECOFIN θα υπάρχει ένας ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ μεταξύ τους, ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α Τίμοθι Γκάιτνερ.
Όμως δεν θα νοιώθει καθόλου άβολα γιατί τον στέλνει ο πλανητάρχης Ομπάμα, και αυτό φτάνει για να ανοίξουν οι πόρτες και να βρεθεί μία, περίοπτη, θέση στο τραπέζι.

Το μήνυμα που μεταφέρει ο Γκάιτνερ είναι ένα ''σώστε τώρα την Ελλάδα ότι και αν χρειαστεί''.Ο διάλογος τότε με τους συναδέλφους του θα είναι :
''Τι θα χρειαστεί;Σίγουρα ΌΧΙ επιπλέον μέτρα λιτότητας, νισάφι γονάτισαν.
Θα χρειαστεί να τυπώσετε χρήματα να κυκλοφορήσουν στην αγορά;Κάντε το , ονομάζεται ''ευρωομόλογα'' η μαγική λύση,την κάναμε και εμείς με το διαρκές τύπωμα χρήματος , κλείνοντας τα μάτια στην διόγκωση του πληθωρισμού και του χρέους''.

Κάπου εκεί, παθαίνοντας ανατριχίλα στο άκουσμα των λέξεων ''χρέος και πληθωρισμός'' θα παρέμβει ο Γερμανός υπουργός, ίσως όμως και όχι αν ισχύουν οι πληροφορίες για το βαθμό αποφασιστικότητας των Αμερικανών.

Και εδώ ερχόμαστε στο ''ζουμί'', δηλαδή γιατί για άλλη μία φορά οι Η.Π.Α εμφανίζονται ως από μηχανής θεός για την Ελλάδα, τι θα κερδίσουν αν μας σώσουν και μετά κραδαίνουν βραβείο για τον άθλο τους.

Πάνω από όλα η Ελλάδα είναι μία ήρεμη, δημοκρατική και συνενοήσιμη χώρα που μένει σε ένα ευλογημένο οικόπεδο στον κόσμο, αφού γύρω του μαίνονται από απλές αναταραχές εως εμφύλιοι πόλεμοι.Αναλογιστείτε πόσο θα αλλάξουν οι ισοροπίες στην περιοχή εαν γίνουμε και εμείς ένα καζάνι που βράζει, φυσιολογικό αποτέλεσμα μίας χρεοκοπίας δηλαδή.

Το επόμενο που σκέφτονται και τρέμουν στις Η.Π.Α είναι το ενδεχόμενο ενός ντόμινο.
Εαν ''πέσει'' η Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν ακολουθούν Ισπανία, Ιταλία και με αυτές θα ενταφιαστούν όλες οι πιθανότητες ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Παγκοσμιοποίηση είναι ο λόγος.

Όμως οι Αμερικανοί, με τη διάσωση της Ελλάδας με τον δικό τους τρόπο, θέλουν και κάτι άλλο, για να το πούμε καλύτερα δεν θέλουν να ξημερώσει η ημέρα της απόλυτης Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι οι Αμερικανοί το ξέρουν, το έχουν κάνει και όλα δείχνουν πως θα το ξανακάνουν.Μην νομίζετε πως τρελλάθηκαν ξαφνικά οι Μπαρόζο και Ρεν που ξαφνικά παπαγαλίζουν τη λέξη κλειδί : ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ''.
http://www.newsit.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γιατί οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν, πάλι, υπέρ της Ελλάδας"