Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κόλπο με τη φάμπρικα προσλήψεων «ομήρων» ανέργων μέσω... αμαρτωλών ΜΚΟ, που είχε στήσει η κυβέρνηση. Μετά τον κουμπάρο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, που είχε στήσει ΜΚΟ στην Περιφέρεια Αττικής (εκλογική περιφέρεια συμπτωματικά της υφυπουργού) και το θέμα είχε ξεσκεπάσει η «δημοκρατία», ήταν η σειρά της πολιτικής προϊσταμένης της, κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, να φιγουράρει στο colpo grosso των «πράσινων» προσλήψεων το οποίο καταγγέλλει η Ν.Δ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ο στενός συνεργάτης της υπουργού Παιδείας και νυν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κυρίας Διαμαντοπούλου, Κώστας Μπάστας, έχει δημιουργήσει ΜΚΟ, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης - κοινωφελής εργασία» του υπουργείου Εργασίας κατάφερε να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με «τον πράσινο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό» και αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου, ώστε από τα χέρια του να περάσουν οι διορισμοί εκατοντάδων ανέργων.

Ο στενός συνεργάτης της κυρίας Διαμαντοπούλου διεκδικεί το φιλέτο των κονδυλίων, μια και η Περιφέρεια Αττικής θα μοιράσει 36.093.750 ευρώ για 8.000 θέσεις εργασίας. Μνημειώδης είναι η σιωπή της λαλίστατης στο θέμα της συναίνεσης υπουργού, η οποία, όπως και η υφυπουργός της, δεν έκανε τον κόπο να πει ούτε μια κουβέντα για να δικαιολογήσει ή να καταδικάσει τα έργα και τις ημέρες των κουμπάρων και εκλεκτών της.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι αποκαλύψεις για ΜΚΟ που σχετίζονται με το ΠΑΣΟΚ και θα χρηματοδοτηθούν για τα προγράμματα “κοινωφελούς εργασίας” έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Μετά τους κυβερνητικούς βουλευτές, τους κουμπάρους υφυπουργών, τους πολιτευτές και τα κομματικά στελέχη, τώρα και σύμβουλοι πρωτοκλασάτων υπουργών αποδεικνύεται ότι μετέχουν στο σχέδιο για τη με το αζημίωτο πρόσληψη ανέργων». Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε ζητώντας να σταματήσει τώρα το σκάνδαλο και να αποκλειστούν οι ΜΚΟ από αυτήν τη διαδικασία που πρέπει να περάσει στο ΑΣΕΠ.


Πηγή : "Δ"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Και ο διευθυντής του γραφείου της Αννας στο κόλπο με τις ΜΚΟ"