Σ.Σ. Ερώτηση. Αν στο δήμο ήταν δήμαρχος π.χ. ο Μιχαλολιάκος ή ο Κασιδόκωστας, θα τολμούσε ο εκάστοτε δημοσιογράφος της Real News να έφτιαχνε άρθρο χωρίς έρευνα, χωρίς αποδείξεις και χωρίς επίσημες και διασταυρωμένες πληροφορίες; Μαύρα του μακαρόνια αν το έκανε. Και αυτό λέει πολλά.

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε μετά από 5 ημέρες να απαντήσει με μια "αστεία" ανακοίνωση για το άκρως δυσφημηστικό, επιλήψημο και μηνύσιμο άρθρο της εφημερίδας Real News, περί δήθεν προβλήματος στο πόσιμο νερό Λουτρακίου. Θυμίζουν τον ιδιοκτήτη σκύλου που ενώ ο σκύλος έχει κάνει τη ζημιά πριν από 3 ώρες, γυρνάει σπίτι και τον μαλώνει. Ο σκύλος σίγουρα δεν έχει καταλάβει γιατί τον βαράνε και του φωνάζουν.
Έχω γράψει και έχω πει πολλάκις. Το μεταλλικό και το ιαματικό νερό Λουτρακίου είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι ως ουσιώδες και πρώτιστο μέλημα τους θα έπρεπε να είναι η προστασία και η μέριμνα για το νερό Λουτρακίου.



Το Λουτράκι ή Θέρμαι ή Θέρμες, είναι γνωστό πανελληνίως για το ιαματικό και το μεταλλικό του νερό επί άνω των 5.000 ετών. Είναι επίσης γνωστό για άνω των 200 ετών σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Ο πρώην δήμαρχος Π. Παύλου έκανε κάποτε μια μελέτη για τα διαθέσιμα της λεκάνης του υδροφόρου ορίζοντα, η οποία ήταν χρήσιμη και απαραίτητη, που όμως έκτοτε δεν επικαιροποιήθηκε. Ο πρώην δήμαρχος Γ. Γκιώνης έκανε την αλλαγή του δικτύου, το οποίο οφέλησε σημαντικά γιατί αποδεδειγμένα μείωσε κατά πολύ τις απώλειες υδάτων. Επίσης ο Γ. Γκιώνης έκανε σημαντική προσπάθεια και παρέδωσε έτοιμη μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού σε τριτοβάθμιας επεξεργασίας, που θα οφελήσει σε εύρεση νερού για δευτερογενή χρήση, άσχετα αν κόλλησε σε νέες διατάξεις από το ΥΠΕΚΑ -τότε Υπεχωδε-.

ΤΩΡΑ; Τι γίνεται με τη νέα δημοτική αρχή; Τι έχει γίνει έως τώρα; Να σας πω εγώ. Ο Δήμαρχος επέλεξε ένα πολύ καλό στέλεχος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ. Ο νέος πρόεδρος ήρθε σε αντίθεση με τον Δήμαρχο για ορισμένα πολιτικής υφής θέματα (κατά την άποψη μου δικαίως, όχι για τον τρόπο και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, αλλά για τα θέματα per se). Έκτοτε ο Δήμαρχος μιλάει μόνο με τον δημοτικό υπάλληλο Διευθυντή ΔΕΥΑ και όχι με τον Πολιτικό Προϊστάμενο, ο οποίος ήδη έχει εκπονήσει έτοιμα πλάνα και μελέτες για την εταιρεία και το νερό, αλλά τα βλέπει μόνος του. Αποτέλεσμα; Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ηλιόπουλος.
Και στην πλάτη του καμπούρη, έρχεται όποιος θέλει και ζητάει νερό την ίδια στιγμή που το
μεταλλικό νερό Λουτρακίου έχει χάσει πάνω από 15 μονάδες μεριδίου πωλήσεων πανελλαδικώς. Την ίδια στιγμή, το μεταλλικό νερό για το οποίο υπάρχουν οι πηγές του ΕΟΤ που έχουν γίνει Mickey Mouse (με τα μεγάλα λόγια του Δημάρχου περί επαφών να πάρουμε τα δικαιώματα να έχουν γίνει πιο αστείο ανέκδοτο από την έλευση του τότε υφυπουργού Βούγια για τον προαστιακό), αλλά και το υδροθεραπευτήριο των 20 εκατ. ευρώ, χρησιμεύουν αποκλειστικά ως νερό στις ντουσιέρες της παραλίας!!!
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έρχεται και μια από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες και δημοσιεύσει ένα παντελώς αναληθές άρθρο, όχι βασιζόμενο σε επίσημες καταγγελίες και μετρήσεις, αλλά σε φήμες και αβάσιμες καταγγελίες.
Ερώτηση. Αν στο δήμο ήταν δήμαρχος π.χ. ο Μιχαλολιάκος ή ο Κασιδόκωστας, θα τολμούσε ο εκάστοτε δημοσιογράφος της Real news να έφτιαχνε άρθρο χωρίς έρευνα, χωρίς αποδείξεις και χωρίς επίσημες και διασταυρωμένες πληροφορίες; Μαύρα του μακαρόνια αν το έκανε. Και αυτό λέει πολλά.
Και αντί μέσα σε μια ημέρα να κινηθεί η διαδικασία αποστολής εξωδίκου (αλλά από ποιόν δικηγόρο ή νομικό στον Δήμο; Όσοι πέρασαν, για αλλού προορίζονταν. Τα 1.400 ευρουλάκια του ειδικού συμβούλου βλέπεις ήταν λίγα), προτίμησε να περιμένει ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ και μετά να βγάλει ένα δελτίο τύπου που απλά προβάλει το όνομα και τις δηλώσεις του ονόματος του Δημάρχου.

Εάν ήθελες πραγματικά αγαπητέ Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη, από την ίδια και όλας μέρα θα έπρεπε να έρθουν όλα τα κανάλια και να δώσεις συνέντευξη τύπου για το νερό Λουτρακίου. Εάν ήξερες (ή οι έμμισθοι συνεργάτες σου) αγαπητέ Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη, θα έστελνες άμεση επιστολή διαμαρτυρίας και εξώδικο στον ιδιοκτήτη και στον συντάκτη της εφημερίδας και θα απαιτούσες την δημοσίευση διάψευσης λόγω ελλειπών στοιχείων και την άμεση δημοσίευση της δικής σου επιστολής με στοιχεία. Και όχι μόνο στην εφημερίδα, αλλά και στο Real.gr και στο Real FM και σε όλα τα μέσα που συμμετέχει η ομάδα του Real news.

Και εάν δεν ήξερες, ας ρώταγες. Δεν είναι κακό. Αλλά είπαμε. Η αντίδραση στην κριτική και η έπαρση του ότι οι λίγοι γνωρίζουν τα πάντα για τους πολλούς, είναι αυτή που έχει διαμορφώσει σε μόλις οκτώ μήνες, ότι έχει διαμορφώσει (γιατί θα δεχτώ ότι ορισμένοι είναι πεπεισμένοι ότι επιτελούν θεάρεστο έργο, εκτός από 3-4 που πραγματικά επιτελούν έστω έργο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΣ
πρ. Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νερό Λουτρακίου. Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοτικοί Άρχοντες είναι ικανοί να το διαχειριστούν και να το προστατέψουν;"