Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών επιτηδευματιών ή φορολογουμένων αν το κρίνει σκόπιμο μπορεί να προχωρήσει το ΣΔΟΕ, υπενθυμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης σχετικής με τραπεζικές καταθέσεις γιατρών και δικηγόρων.
Η ερώτηση είχε υποβληθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη ο οποίος επικαλούνταν διαρροές του ΣΔΟΕ στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες δικηγόροι και γιατροί στην Αχαΐα είχαν στην κατοχή τους τραπεζικούς λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά.


Στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι η εν λόγω ερώτηση διαβιβάζεται στον Οικονομικό Επιθεωρητή που εποπτεύει την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, για παρακολούθηση της πορείας και ολοκλήρωσης των ενδεδειγμένων ενεργειών προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής.

Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός υπενθυμίζει στον κ. Μπεκίρη ότι «τα στοιχεία που αποστέλλονται από τις τράπεζες διασταυρώνονται και επεξεργάζονται από το ΣΔΟΕ και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάσσεται πόρισμα ελέγχου με την τήρηση των διατάξεων περί απορρήτου». Προσθέτει επίσης ο κ. Βενιζέλος ότι στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας οι εν λόγω έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή είτε ονομάτων ελεγχόμενων είτε ποσών καταθέσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ πάντως στην ερώτηση που είχε καταθέσει, ανέφερε ότι «στην τοπική κοινωνία είχαν διαρρεύσει ονόματα και ποσά που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και επειδή, από τότε που έγιναν οι διαρροές, δεν έχει συμβεί τίποτε απολύτως ή οι καταγγελίες ήσαν αβάσιμες οπότε θα έπρεπε να ζητηθεί δημοσίως συγνώμη ή κατά το κοινώς λεγόμενο οι υποθέσεις αυτές κουκουλώθηκαν».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΣΔΟΕ: «Θα ανοίξει λογαριασμούς» φορολογουμένων εάν χρειαστεί"