Α. Σαμαράς: «Οι νέοι πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα»
Υπέρ της άποψης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έσπρωξε» την Ελλάδα στο ΔΝΤ, τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Τείνω προς αυτήν την άποψη. Έχουν βγει στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Θα υπάρξει εξεταστική που θα το ερευνήσει».

Επίσης χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Siemens «με τη βούλα "πράσινο σκάνδαλο"».

Όταν ερωτήθηκε αν κάποιοι στο κόμμα του ετοιμάζουν «κοστούμι» για να γίνουν υπουργοί, είπε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω κανέναν που να ράβει κοστούμι. Αυτό που ξέρω είναι ότι στη δική μου κυβέρνηση για να ράψει κάποιος κοστούμι υπουργού, πρέπει πρώτα να έχει φορέσει φόρμα εργασίας και να την έχει λερώσει». Επίσης δήλωσε ότι δεν λέει «όχι» στην παρουσία εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση, ενώ θεωρεί «πολύτιμη» την εμπειρία και τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή.

Σε όσους νέους σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα, ο Α. Σαμαράς συνιστά να μείνουν «γιατί εκείνοι είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι του τόπου».

Την απουσία επενδύσεων στη χώρα ο Α. Σαμαράς την απέδωσε στην ανυπαρξία «νομικού fast track». Ο ίδιος εκτιμά ότι «πρέπει να κατεβάζουμε το χρέος μας 5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ώστε σε 20 χρόνια να μειώσουμε το χρέος στο 60% του ΑΕΠ».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Θα ψάξουμε αν ο Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ»"