Δια στόματος… Μπαρουέν
Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε σήμερα στο ραδιόφωνο «Europe1», ο Γάλλος υπουργός οικονομίας, Φρανσουά Μπαρουέν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που είναι απαραίτητο προκειμένου να δεχθεί τη βοήθεια των Ευρωπαίων.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας απηύθυναν ένα δυνατό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, πριν από μερικές μέρες», απάντησε στο ερώτημα εάν με τα σημερινά δεδομένα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, η Ελλάδα θα μπορέσει να εισπράξει τη έκτη δόση βοήθειας.

Σε άλλη ερώτηση για το εάν θα πρέπει να παραμείνει ή να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ο Γάλλος υπουργός τόνισε:

«Έχουμε μια συμφωνία στην οποία καταλήξαμε στις 21 Ιουλίου για τη σωτηρία της Ελλάδας, τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, για μια μεγαλύτερη ελαστικότητα στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης και τελικά για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε να μην επανερχόμεθα κάθε φορά» και κατέληξε:

«Θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, η Γερμανία ξεκίνησε όπως και η Γαλλία», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στη σημερινή επικύρωση από το γαλλικό κοινοβούλιο του σχεδίου στήριξης για την Ελλάδα, που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γαλλικά εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση"