Σε πρόγραμμα «Ανταλλαγής Nέων» συμμετείχαν 7 νέοι από το Δήμο Βέλου - Βόχας, στην πόλη Courmayeur, στην Β. Ιταλία. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 07 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου 2011.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και απολογισμού του προγράμματος με πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τους νέους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.
Οι νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι: Ελένη Γιάννη, Δήμητρα Κυριακοπούλου, Κατερίνα Τασιοπούλου, Αγγελική Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Λέκκα, Γιώργος Βαρβιτσιώτης και Μιχάλης Δεδεμπίλης, ενώ συνοδεύονταν και από έναν ομαδάρχη του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του δήμου. Το θέμα του προγράμματος ήταν: «Η υγιεινή ζωή και υγιεινή διατροφή».
Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι από 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ουαλία, η Μάλτα και η Ελληνική ομάδα από το Δήμο μας.
Ο Δήμος Βέλου - Βόχας με το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου, προωθεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δράσεις Ανταλλαγών Νέων, Εθελοντισμού για νέους από και προς την Ελλάδα, πρωτοβουλιών για νέους κ.α. προωθώντας την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι νέοι που μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα είναι από 16 έως 30 ετών.
Ο Δήμος Βέλου - Βόχας αναπτύσσοντας και προωθώντας σύγχρονες και πρωτοπόρες υπηρεσίες για τα ελληνικά δεδομένα, βρίσκεται κοντά στους νέους υποστηρίζοντας δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού, αξιοποιώντας παράλληλα Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις.
Ο Δήμος Βέλου Βόχας καλεί όλους τους νέους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων” του Δήμου.
Περισσότερες πληροφορίες : “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Βέλου- Βόχας”, Ζευγολατιό Κορινθίας, Β. Γεωργίου και Γ. Βλάση. Το γραφείο λειτουργεί Τρίτη , Πέμπτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 13.00 έως 17.00. Τηλ. Επικοινωνίας 2741052231, 6934293191.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανταλλαγή νέων από το Δ. Βέλου – Βόχας στην Ιταλία"