Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά
Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 76ης ΔΕΘ.«Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι η πρόταση της ΝΔ «οδηγεί επίσης το λαό στην χρεοκοπία, με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την εργασιακή εφεδρεία, αποτελεί την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει μια απόφαση ισχυρή και καθαρή , να ξεμπερδεύει με τα αστικά κόμματα και τον ευρωμονόδρομο. Να απαλλαγεί από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και να εξασφαλίσει με την πάλη του το δρόμο ανάπτυξης που εξασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες».

«Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης», υποστηρίζει ο Συνασπισμός.
«Το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ εξαντλείται σε γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται, σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά, προσθέτοντας ότι "το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο».

«Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί, με τι σειρά του, να ξεγελάσει τους πολίτες με παραπλανητικές υποσχέσεις και εθνoλαϊκιστικές μεγαλοστομίες. Ο ίδιος και η παράταξή του με την πολιτική τους έχουν συνεργήσει στο να φτάσει η χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, ενώ τώρα επιμένει στο ίδιο μη βιώσιμο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, με πλήρη ανευθυνότητα», σχολίασαν οι Οικολόγοι - Πράσινοι.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη»"