Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ημέρα κατὰ την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Διονύσιος γιορτάζει τα ονομαστήριά του.
Έτσι γίνεται γνωστό ότι εφέτος, το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου και ώρα 21.00’ στον Ιερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινὸς και στην συνέχεια Ι. Αγρυπνία, η οποία, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα αφιερωθεί στην προσευχή υπέρ της ταχείας και ασφαλούς εξόδου της Χώρας μας από την δεινή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, ηθικές, υλικές και κοινωνικές και του φωτισμού των Δικαστικών Λειτουργών.
Παρακαλούνται οι Χριστιανοί μας καθώς και όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας όπως με την συμμετοχή τους στις παραπάνω προσευχητικές Λατρευτικές Εκδηλώσεις τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος, ας σημειωθεί ότι εφέτος, συμπληρώνει την πρώτη πενταετία Αρχιερατείας του στην Κόρινθο και προσευχηθούν για το μέλλον και την προκοπή της χώρας μας, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού για την απόδοση Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου μας Αγίου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο και προς κάθε πιστό ανά τους αιώνες: «… να επιδιώκεις την δικαιοσύνη, την πίστη, την αγάπη, την ειρήνη μαζί με εκείνους που επικαλούνται τον Κύριον με καθαρή καρδιά» (Β’ Τιμ. β’,22).
Τέλος γίνεται γνωστό ότι όπως κάθε χρόνο έτσι κι᾿ εφέτος ο Σεβασμιώτατος θα προστεί μόνο στις Ιερές Ακολουθίες πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις ή επισκέψεις στο Επισκοπείο εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Ποίμνιό του για τις υπέρ μακροημερεύσεως ευχές του, την αγάπη του και τις προσευχές του.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Με αγρυπνία και προσευχή θα δεχθεί ευχές ο κ.Διονύσιος"