Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται κι εφέτος στην Κόρινθο τα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2011» στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Ως γνωστό είναι οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις Μνήμης των ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ: Μικρασίας, Ανατατολικής Θράκης, Πόντου, Κωνσταντινούπολης, Ανατολικής Ρωμυλίας, Ίμβρου Τενέδου.
Στοχεύουν στη διατήρηση και αναζωπύρωση της Μνήμης του πιο δραματικού σταθμού της Ιστορίας μας: της Μικρασιατικής Καταστροφής. Της μεγάλης απώλειας των προαιώνιων Ελληνικών Εστιών και του Ξερριζωμού.

Στοχεύουν στη καταγγελία προς όλες τις κατευθύνσεις της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που υπέστη ο Ελληνισμός, αλλά κι άλλες εθνότητες (Αρμένιοι και Ασσύριοι), που είσαν αυτόχθονες πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, από τον Τουρκικό Εθνικισμό τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (από το 1908 ως το 1924) κι όχι μόνο.
Στοχεύουν στην προβολή του πολιτισμού και της παράδοσης των Αλησμόνητων Πατρίδων .
Τα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2011» συνδιοργανώνονται κι εφέτος από τη Μικρασιατική Στέγη, την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Κορινθίων , την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με την αρωγή του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου μας κι άλλων φορέων.

Η παρουσία όλων στις εκδηλώσεις ας είναι θυμίαμα Μνήμης στις Αλησμόνητες Πατρίδες και τιμή στην ξερριζωμένη γενιά, τους Μικρασιάτες της Κορινθίας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξεκινούν τα Μικρασιατικά στην Κόρινθο"