Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για το κρασί, το προϊόν της Νεμέας, που πρέπει να το προστατεύουν όλοι ως κόρη οφθαλμού, από έναν πρόεδρο Συνεταιρισμού που έχει χάσει κάθε μέτρο και αίσθηση ευθύνης που απαιτεί η θέση που κατέχει.
Δεν μπορεί να βρίζει ισοπεδωτικά και με χυδαίο τρόπο τους "εμπόρους", εννοώντας τους οινοποιούς βέβαια (όπως είναι και ο οινοποιητικός συνεταιρισμός)και στην ουσία έναν κλάδο που ασχολείται με το κρασί της Νεμέας.

Οι έμποροι που υποννοεί είναι αυτοί που έχουν τοποθετήσει το κρασί της Νεμέας στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ και κάβες της Ελλάδας και του εξωτερικού, τη στιγμή που τα κρασιά του συνεταιρισμού απουσιάζουν εντελώς.
Οι έμποροι είναι αυτοί που ανέδειξαν το κρασί της Νεμέας με διαφήμιση και προσήλωση στην ποιότητα, τη στιγμή που ο Συνεταιρισμός στήνει πανάκριβα τσαντήρια σε εκθέσεις του εξωτερικού, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα.
Οι έμποροι είναι αυτοί που δημιούργησαν value of money για το κρασί της Νεμέας, όταν το κρασί του Συνεταιρισμού χειμάζει στις δεξαμενές περιμένοντας φτηνούς αγοραστές
Η παντελώς ανύπαρκτη έως εγκληματική, όπου υπάρχει, στρατηγική πωλήσεων του Συνεταιρισμού είναι αυτή που κρατά χαμηλή την τιμή του σταφυλιού και όχι η πιθανή οινοποίηση της σταφίδας.
Και αφού γνωρίζει τα ονόματα των 2-3 εμπόρων που λέει, γιατί δεν τους καταγγέλει επώνυμα, αλλά πετάει το μπαλάκι στον Δέδε και αφήνει να συκοφαντείται, όχι ο κλάδος, αλλά το κρασί της Νεμέας συνολικά, διαπράττοντας ένα ασυγχώρητο έγκλημα κατά του κρασιού και της περιοχής;
Γι αυτούς που παρανομούν είμαστε μαζί του.
Αλλά είναι, το ξαναλέω, τεράστιο έγκλημα η ισοπέδωση που ο συμπαθής κατά τα άλλα πρόεδρος το έχει διαπράξει και στο παρελθόν και η Νεμέα και οι παραγωγοί το έχουν πληρώσει ακριβά.
Παιδιάστικους παλληκαρισμούς σε ένα τόσο λεπτό και σοβαρό θέμα, μόνο από ασόβαρους ανθρώπους περιμένουμε.
Και κυρίως την καθίβρυση του Συνδέσμου Οινοποιών μέσα από τον οποίο θα μπορούσε με τη συμμετοχή του ο κ. Πρόεδρος να θέσει τα προβλήματα.
Αλλά οχυρωμένος στην επαρχιώτικη στενή λογική του προτιμά το μαγαζί του(;) μακριά από όλους και από όλο τον κλάδο μαζί
Και μερικά απλά ερωτήματα που σε όσους καταλαβαίνουν, δίνουν την απάντηση ότι το πρόβλημα δεν είναι ΜΟΝΟ η οινοποίηση της κορινθιακής, αλλά πολλά και σοβαρότερα:
Πόσους τόννους οινοποιεί κάθε χρόνο ο Συνεταιρισμός;
Πόσους απ' αυτούς εμφιαλώνει;
Πόσους διαθέτει χύμα;
Ποια είναι η σχέση κόστους λειτουργίας του που πληρώνουν στην ουσία οι μεριδιούχοι και του όγκου πωλήσεων;
Πούλησε σε ιδιώτη ο Συνεταιρισμός 1500 τόννους κρασί με τιμή 0.42; (Να ποιος ευθύνεται για τη χαμηλή τιμή των σταφυλιών)
Έχει πληρώσει έστω και έναν παραγωγό ο Συνεταιρισμός για το σταφύλι που αγόρασε πέρυσι;
Γνωρίζει ο κ. Πρόεδρος πώς βγάζουν τη χρονιά οι απλήρωτοι παραγωγοί;
Και τέλος, ο ίδιος, τα δικά του σταφύλια, τα δίνει στο Συνεταιρισμό ή σε ιδιώτη εκτός Νεμέας, για να πληρωθεί φυσικά, αφού ο Συνεταιρισμός αδυνατεί να πληρώσει;
Αν είναι τολμηρός ο κ. Πρόεδρος ας απαντήσει..
Μία αναγνώστρια απο την Νεμέα

Εμείς δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της αξιοπρέπειας
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα ο πρόεδρος του Οινοποιητικού"