Με φόνο εκ προμελέτης μοιάζει το παιχνίδι που παίζει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση και κορυφώθηκε χθες βράδυ με την περίφημη τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Σαρκοζί.

Το δίδυμο της συμφοράς, Παπανδρέου – Βενιζέλος, εκμεταλλεύεται αδίστακτα το σκηνικό χρεοκοπίας, στο οποίο οι ίδιοι οδήγησαν τη χώρα, προκειμένου να σπείρουν τον τρόμο και να περιορίσουν τις αντιδράσεις στα νέα μέτρα που συνεχώς αποφασίζουν. Και αφού με τους εγκληματικούς χειρισμούς τους «εκτέλεσαν» ό,τι είχε απομείνει και μετέτρεψαν σε «πτώμα» την οικονομία, τώρα χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση για να επιβάλουν... νεκρική σιγή και να μπορέσουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.


Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι ακόμη και το θετικό, όπως παρουσιάστηκε τότε, κλίμα της 21ης Ιουλίου υπονομεύτηκε σχεδόν καθ' ολοκληρίαν από την ίδια την κυβέρνηση σε δύο φάσεις. Αρχικά, όταν ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στη μυστική συμφωνία με τους Φινλανδούς για τις εγγυήσεις, η αποκάλυψη της οποίας έφερε τη χώρα μας σε χειρότερη θέση από αυτήν που βρισκόταν προηγουμένως. Και στη συνέχεια, όταν πάλι ο ίδιος, για να υπηρετήσει το προφίλ του ως επίδοξος διάδοχος του Γ. Παπανδρέου, έκανε τον «τζάμπα μάγκα» απέναντι στην τρόικα και διέκοψε τις συζητήσεις. Εκτός των άλλων, οι τροϊκάνοι εξοργίστηκαν όταν ανακάλυψαν ένα ακόμη «έγκλημα» της κυβέρνησης: Οτι... διόριζαν από το παράθυρο τα δικά τους παιδιά (πάνω από 25.000), την ώρα που υπόσχονταν απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες! Το αποτέλεσμα ήταν να εκτραχυνθεί η κατάσταση, οι δάνειες δυνάμεις να εξοργιστούν, η τρόικα να μην επιστρέφει στην Αθήνα και ο ασκός του Αιόλου να ανοίξει σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία.

Ολα αυτά τα κυβερνητικά καμώματα (μέχρι και τον εξαφανισμένο Πάγκαλο επιστράτευσαν χθες για να... συρρικνώσει 389 οργανισμούς και φορείς), που δεν εντάσσονται σε κανένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης των δανειστών, αλλά συνιστούν επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, έδωσαν στους κάθε λογής Ευρωπαίους παράγοντες, που θέλουν να απαλλαγούν από την Ελλάδα, την αφορμή να ξεσπαθώσουν σε βάρος της χώρας μας. Ετσι, το αρνητικό κλίμα επιδεινώθηκε κι άλλο και η Ελλάδα βρέθηκε ακόμη πιο στριμωγμένη. Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας έγινε πιο ορατό και η κυβέρνηση -αν και κατεξοχήν υπεύθυνη γι' αυτό- άρχισε να... ολοφύρεται ως να είναι αθώα του αίματος. Και να τρέχει πανικόβλητη να προσφέρει κι άλλο «αίμα», με τα μέτρα που παίρνει, στην τρόικα.

Οσο για την... πολυδιαφημισμένη τηλεδιάσκεψη, που κράτησε μόλις 25 λεπτά, του κ. Παπανδρέου με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί (και ακροατήριο τους Βενιζέλο, Μόσιαλο, Ζαννιά (ειδικός σύμβουλος) και τον πρέσβη Παρασκευόπουλος), δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ακόμη ταπεινωτική διαδικασία, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να καταπίνει τα πάντα, να υπόσχεται τα πάντα για να πάρει ως αντάλλαγμα μια αυτονόητη δήλωση ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης. Που και αυτή όταν βγήκε από την καγκελαρία ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος από την ελληνική μια και επί της ουσίας έλεγε “ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη” χωρίς να είναι δεσμευτική και αυτονόητη η συμμετοχή της, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση. Εκεί μας έφτασε με τους ασύμμετρους ψευτοεκβιασμούς του ο κ. Παπανδρέου.

Νωρίτερα, στην κυβερνητική επιτροπή υποσχέθηκε ότι θα κόψει προνοιακά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις (σήμερα φτάνουν τα 6,5 δισ,) και ένα δισ. προνοιακών επιδομάτων από τους ΟΤΑ, ταυτοποιώντας απόλυτα τον σοσιαλισμό με τη βαρβαρότητα κατά των αδυνάτων.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα κοινοποιήσει στο υπουργικό συμβούλιο στις 12 το μεσημέρι στους συνενόχους του εγκλήματος τις οδηγίες που πήρε χθες από το ισχυρό δίδυμο της Ε.Ε.


Πηγή : Δημοκρατία
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το... τέλειο έγκλημα κατά των Ελλήνων με «σιγαστήρα» χρεοκοπίας"