Δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει σχετικά με την μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ που μετετάχθησαν σε Δήμους της χώρας.
Με το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ασχοληθεί επισταμένως η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, διενεργώντας επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι εν λόγω υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και οι 28 υπάλληλοι των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Συγκεκριμένα, η όλη διαδικασία είχε καθυστερήσει στην αποστολή στοιχείων των μετατασσόμενων υπαλλήλων, από τους Δήμους προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να πιστώσει τους Δήμους με τα απαιτούμενα ποσά.

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η οποία αναρτήθηκε στο Διαύγεια, κατατέθηκε συνολικό ποσό ύψους 1.039.800 ευρώ, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», σε Δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας για τους εν λόγω υπαλλήλους.
Η κα Φαρμάκη μετά και την απόφαση αυτή δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην δημιουργούνται αυτού του είδους τα προβλήματα για τους συμπολίτες μας, όταν μάλιστα πλήττεται το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών της χώρας. Είναι όμως σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν υπήρξε προηγούμενο τέτοιας μαζικής μετακίνησης υπαλλήλων στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που δημιούργησε την καθυστέρηση αυτή.
Το θέμα όμως είναι ότι δόθηκε λύση, προσωπικά από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Καστανίδη, ο οποίος κατά τις συνεχείς επαφές που είχα μαζί του, με είχε διαβεβαιώσει για την ταχεία επίλυση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση επειδή τα προβλήματα που ανακύπτουν σε όλα τα επίπεδα είναι σύνθετα και πολύπλοκα, διαβεβαιώνω ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των συμπολιτών μου προκειμένου να δίνονται άμεσα λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα τους.»
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ"