Ξεκλειδώνουν τα λουκέτα στα ΑΕΙ

23.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Μάχη με συμφοιτητές τους προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις και να μη χάσουν την εξεταστική τους δίνουν φοιτητές, ενώ όπως φαίνεται το κίνημα "ανοιχτά πανεπιστήμια" κερδίζει έδαφος, καθώς σχεδόν σε όλα τα ιδρύματα η μια σχολή μετά την άλλη ανοίγουν. Ηδη σε πάρα πολλά πανεπιστήμια και ΤΕΙ η εξεταστική άρχισε, ενώ ξεκινούν και οι εγγραφές των νέων φοιτητών που περίμεναν στην "πόρτα" των σχολών στις οποίες εισήχθησαν αλλά δεν μπορούσαν να μπουν... μέσα. Οι φοιτητές δεν θέλουν να χάσουν την εξεταστική τους και στις γενικές συνελεύσεις δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους τους να ανοίξουν τις σχολές, όχι όμως πάντα με επιτυχία.



Ετσι έγινε και προχτές στη Νομική Σχολή της Αθήνας όπου ενώ είχε αποφασισθεί από την πλειοψηφία των φοιτητών να σταματήσει η κατάληψη, κάποιοι κατάφεραν να μεταφέρουν στη συνέλευση δεκάδες φοιτητές και να αλλάξουν τελικά το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι εάν η κατάληψη συνεχιστεί μέχρι τις 28 του μήνα οι φοιτητές θα χάσουν την εξεταστική. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλες τις σχολές που επιμένουν στις καταλήψεις.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας εξέδωσε χτες ανακοίνωση προς τους φοιτητές λέγοντας ότι "η επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου λήγει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Είναι προφανές ότι για όσα τμήματα εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, τα περιθώρια ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου είναι μηδενικά. Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις επηρεάζουν πλέον και την εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου". Στην Κρήτη έληξε η κατάληψη στα τμήματα των πανεπιστημιακών σχολών του Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζεται η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΤΕΙ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξεκλειδώνουν τα λουκέτα στα ΑΕΙ"