“Δεν καταλαμβάνεις το σπίτι σου ειδικά όταν έχεις δίκιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου, κατά την ην έκτακτη σύνοδό τους στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ο ίδιος σημείωσε ότι εκκρεμεί ο τρόπος εκλογής των μελών του νέου συμβουλίου των πανεπιστημίων, κάτι που οδηγεί στις υπόνοιες ότι το υπουργείο έχει “κρυφή ατζέντα”.


Ο Τριαντ. Αλμπάνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέφερε ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη τα νέα όργανα και δεν αποκλείεται να μπορούν να αναπληρώσουν το χρόνο που χάνεται σύμφωνα με τον παλαιό νόμο.

Ο Γ. Παναγιωτάκης από το Πανεπιστήμιο Πατρών εκτιμά ότι οι πιθανότητες αναπλήρωσης του χρόνου που χάνεται είναι πλέον μηδενικές σε τμήματα και σχολές που συνεχίζουν την κατάληψη και πρόσθεσε ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να αρχίσουν τα μαθήματα του εξαμήνου.

Ο Γρ. Σάλτας από το Πάντειο αναφέρθηκε στην άρνηση του Πανεπιστημίου να υπογράψει την Διαπιστωτική Πράξη, τονίζοντας ότι δεν δέχθηκε κανένας να μπει στη λίστα υποψηφιοτήτων και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπογράψει την Πράξη.

Ο Κ. Ρέμελης από το Πανεπιστήμιο Θράκης, που είναι και ο προεδρεύων της Συνόδου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, η οποία έκανε λόγο για περιφρόνηση της δημοκρατίας και της εντολής του ελληνικού λαού από τους πρυτάνεις που αρνήθηκαν να υπογράψουν. Ο Κ. Ρέμελης συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ τόνισε ότι δεν είναι οι πρυτάνεις που περιφρονούν την δημοκρατία. "Μπορούν να κατηγορήσουν τους πρυτάνεις για όλα τα δεινά του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά όχι και για περιφρόνηση της Δημοκρατίας", είπε.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου των πρυτάνεων των ΑΕΙ το σημαντικότερο θέμα συζήτησης ήταν για το πως θα καταφέρουν να σωθεί η εξεταστική, την ίδια ώρα που πολλές σχολές ακόμα είανι υπό κατάληψη. Οι πρυτάνεις συζητούν το σενάριο εξετάσεων και μέσα στα Σαββατοκύριακα των επόμενων εβδομάδων, αν και αυτό σε πολλά Ιδρύματα συναντάει αντιρρήσεις. Ωστόσο, αν οι καταλήψεις συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα πολλοί πρυτάνεις δηλώνουν ότι η εξεταστική θα χαθεί.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εξετάσεις και Σαββατοκύριακα για να σωθεί η εξεταστική"