Σχεδόν 500 σχολεία σε όλη τη ώρα βρίσκονται υπό κατάληψη και αυξάνονται οι φωνές που καταγγέλλουν ότι καταληψίες μόνο στη βελτίωση του συστήματος Παιδείας δεν έχουν το μυαλό τους.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με το Έθνος, έχει καταγγείλει ότι πολλά σχολεία έχουν μετατραπεί σε... χαρτοπαικτικές λέσχες, εξωσχολικοί και μετανάστες αποτελούν μόνιμους θαμώνες των σχολικών κτιρίων, ενώ γονείς και καθηγητές γίνονται καθημερινά στόχος επιθέσεων.


Και αυτό την ώρα που οι καταλήψεις μέσα σε λίγες μέρες διπλασιάστηκαν και σχεδόν 500 σχολεία σε όλη τη χώρα δε λειτουργούν. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε βιβλία και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ από τα αιτήματά τους δε λείπει και η κατάσταση των υποδομών στα σχολεία.

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι καθηγητές. Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και 19 Οκτωβρίου, δάσκαλοι και καθηγητές θα απέχουν, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην έλλειψη προσωπικού και βιβλίων και στις επερχόμενες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το μέγα θέμα πια είναι πως και πότε θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει ακόμη και τη λύση να γίνονται μαθήματα το Σάββατο ή τις αργίες ή να «κοπούν» εκδρομές.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μετατρέπουν τα υπό κατάληψη σχολεία σε χαρτοπαικτικές λέσχες!"