Θα εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για «παταγώδη αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων
«Καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό» ώστε να εφαρμόσει χωρίς προσκόμματα το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση του κόμματος του θα ζητήσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ ο Α. Σαμαράς ,αναπτύσσοντας παράλληλα τους βασικούς άξονες του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για «παταγώδη αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς αλλά και για «επικίνδυνη για την χώρα ανικανότητα» η οποία επιτάσσει άμεση προσφυγή στις κάλπες.


Παρά πάντως την υψηλή ρητορική και την φαινομενική άνεση «αυριανού πρωθυπουργού» ο Α. Σαμαράς ζητώντας απόψε από την ΔΕΘ εκλογές και δεσμευόμενος για επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού,περνά τον Ρουβίκωνα...

Αναλαμβάνει δεσμεύσεις απέναντι στον Ελληνικό λαό και παράλληλα συγκεντρώνει την προσοχή των δανειστών είτε αυτοί ανήκουν στην χωρία των ευρωπαίων εταίρων είτε στο ΔΝΤ.

Ο Α. Σαμαράς βεβαίως θα σπεύσει να διαβεβαιώσει ότι οι στόχοι της μείωσης του χρέους, του ελλείμματος, της δημοσιονομικής εξυγίανσης παραμένουν, αλλά χρειάζεται μια άλλη συνταγή. Ασαφές παραμένει εάν ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου ή αυτή τη φορά θα μιλήσει απλώς για επαναδιαπραγμάτευση όρων και συμφωνιών...

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει μερική αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο και να οδηγήσει στη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης.

Παράλληλα θα εξαγγείλει μείωση της φορολογίας, κατάργηση των ειδικών τελών όπως αυτή στην ακίνητη περιουσία, επανεξέταση του θέματος της εφεδρείας στο δημόσιο αλλά και ορθολογική θεμάτων όπως αυτό των ταξί. Και επειδή θα επιμείνει όπως διαβεβαιώνουν οι επιτελείς του στην περικοπή των δημοσίων δαπανών αναμένεται με ενδιαφέρον και η ανάλυση της μεθόδου που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δεδομένων των συνθηκών και των πιέσεων που δεχόμαστε από την ΕΕ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό» θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς"