"Συνεπής στις υποχρεώσεις των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στάθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου", σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την συζήτηση της 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, σχολιάζοντας την αρνητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης στην ψήφιση της, και των τέως νομαρχών που παρέδωσαν τις υποχρεώσεις αυτές στην νέα Διοίκηση από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Η αναθεώρηση εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.


Ο κος Τατούλης επεσήμανε τη μείωση των Κοινών Αυτοτελών Πόρων, λόγω της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας σημειώνοντας ότι «για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζητούμενο είναι να βάλουμε όσο γίνεται περισσότερο πλάτη για τη διάσωση της χώρας και για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας», ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις για την 6η δόση του δανείου από την τρόικα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι αν δεν εξασφαλίσει η χώρα αυτή τη καταβολή των χρημάτων του δανείου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων και όλα δείχνουν ότι επίκειται μείωση κατά 35 % του στενού δημόσιου τομέα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για το γεγονός ότι «είμαστε ικανοί και βρίσκουμε νέους δρόμους», ενημερώνοντας το ΠΕΣΥ ότι κατά την 4η και 5η δόση η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε ταχύτατα με σημαντικά οικονομικά οφέλη και κατάφερε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση όλων των επενδυτικών σχεδίων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν υπάρχουν μεσσίες στην χώρα ούτε μπορεί κάποιος να πλειοδοτεί στην δημοκρατική ευαισθησία για την προστασία των πολιτών σημείωσε ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αριστεράς στο ΠΕΣΥ, τονίζοντας ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου επέλεξαν το πρόγραμμα της Νέας Πελοποννήσου και η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας αυτό υλοποιεί. Τα εκλεγμένα μέλη του ΠΕΣΥ, συνέχισε ο κος Τατούλης, θα πρέπει να σέβονται την αναλογικότητα του αποτελέσματος των εκλογών και την άποψη των πολιτών χωρίς να δημιουργούν προσκόμματα στην λειτουργία των θεσμών προσπαθώντας να επιβληθούν στις αποφάσεις του ΠΕΣΥ αντιστρόφως ανάλογα με την αντιπροσωπευτικότητα του κομματιού της κοινωνίας που εκπροσωπούν.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Δεν υπάρχουν μεσσίες στην χώρα ούτε μπορεί κάποιος να πλειοδοτεί στην δημοκρατική ευαισθησία για την προστασία των πολιτών»"