Παίρνουν τα ηνία...
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να συνδεθούν με φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους περισσότερο από ότι οι άντρες σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Από την άλλη μεριά όμως οι άντρες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τηλεφωνική επικοινωνία από ότι οι γυναίκες.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Rebtel, επικεντρώθηκε στην αναμενόμενη μελλοντική χρήση των κοινωνικών δικτύων, τον διαμερισμό του χρόνου που αφιερώνουμε σε αυτά και την δημοτικότητα τους ως επιλογή των ενηλίκων των ΗΠΑ, στην υποθετική περίπτωση που θα έπρεπε να περιοριστούν σε μία μέθοδο επικοινωνίας.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν, οι άντρες τείνουν να υπολείπονται των γυναικών σε ότι αφορά την επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων, η οποία τελικά ίσως απομυθοποιεί προηγούμενες μελέτες που ήθελαν το όμορφο φύλο να είναι το λιγότερο συνειδητοποιημένο με τα δίκτυα. Αντιθέτως οι γυναίκες φαίνεται να παίρνουν τα ηνία σε ό,τι αφορά τα δίκτυα αυτά, με τους άντρες να μένουν στο παραδοσιακό τηλέφωνο, που κάποτε έχαιρε της απόλυτης εκτίμησης των γυναικών.
Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
- 68% των γυναικών και το 54% των ανδρών χρησιμοποιούν τα social media για να μείνουν σε επαφή με τους φίλους τους.
- 60% των γυναικών και το 42% των ανδρών χρησιμοποιούν τα social media για να μείνουν σε επαφή με την οικογένειά τους.
- 34% των γυναικών και το 22% των ανδρών χρησιμοποιούν τα social media για να μείνουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους.
- 75% των ανδρών και το 73% των γυναικών χρησιμοποιούν τηλέφωνο για να μείνουν σε επαφή με τους φίλους τους.
- 84% των ανδρών και το 79% των γυναικών χρησιμοποιούν τηλέφωνο για να μείνουν σε επαφή με την οικογένειά τους.
- 73% των ανδρών και το 70% των γυναικών χρησιμοποιούν τηλέφωνο για να μείνουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους.

Πηγή: proho.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι γυναίκες κυριαρχούν στη χρήση των κοινωνικών δικτύων!"