«Μέσω διακρατικών και διευρωπαϊκών δράσεων θα δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό brand name για ολόκληρη την Πελοπόννησο»

Την συγκρότηση των βασικών αξόνων που θα καταρτίσουν το πρόγραμμα «Αρχαία Ελληνικά Λιμάνια της Πελοποννήσου» το οποίο σε συνδυασμό με τα «Κάστρα Πελοποννήσου» θα αποτελέσουν την πλατφόρμα του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών υπηρεσιών, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στόχος του προγράμματος αυτού, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να αποτελέσει μέρος του προγράμματος της Unesco «Αρχαία Ελληνικά Λιμάνια της Μεσογείου» για το οποίο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον η Γαλλία, η Ιταλία και η Αίγυπτος.Ο σκοπός σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι να αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου και να γίνει το πάντρεμα με τα γεγονότα του σύγχρονου πολιτισμού. «Μέσω διακρατικών και διευρωπαϊκών δράσεων θα δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό brand name για ολόκληρη την Πελοπόννησο» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα που θα βασιστεί στα αρχαία λιμάνια θα πρέπει, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, να υποστηριχθεί από τα μυθολογικά στοιχεία των αντίστοιχων περιοχών της Πελοποννήσου και να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες ούτως ώστε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και να αποτελέσει επιτυχημένο θεσμό. Πέραν αυτού ζήτησε την υιοθέτηση περιφερειακής αντίληψης κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, για να υπάρξει ενιαία πολιτιστική εκπροσώπηση της Πελοποννήσου.
Απευθυνόμενος προς τους αρχαιολόγους ο κ. Τατούλης τους ζήτησε να ετοιμαστούν για την 5η Προγραμματική Περίοδο, γιατί «αν ξέρουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε στον πολιτιστικό τομέα η πρότασή μας προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτή».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πολιτιστικό brand name για ολόκληρη την Πελοπόννησο"