Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, θα επισκεφτεί την έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη την Παρασκευή και το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κα Danuta Hubner. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα οργανωθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η Πελοπόννησος στην Ευρώπη των Περιφερειών: Προκλήσεις Ανάπτυξης»


Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας &. Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Invest in Greece Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παπαγεωργίου Ηλίας, ο Καθηγητής Διονύσης Κλάδης Γενικός Γραμματέας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο σε ειδική συνεδριασή με επίσημη προσκεκλημένη την κα. Danuta Hubner.

Danuta Hubner - Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Η κα Hubner διαθέτει μακρά εμπειρία σε θέματα περιφερειακή ανάπτυξης καθώς έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής πολιτικής ενώ σήμερα παραμένει Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Η επίσκεψη της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ίδια και οι συνεργάτες της μπορούν να συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιφέρειας σε τεχνογνωσία, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κα. Hubner θα εκπροσωπεί και την χώρα της την Πολώνια που κατέχει την Προεδρία της ΕΕ σε μια συγκυρία όπου διαμορφώνονται οι προτεραιότητας της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Η παρουσία της Κυρίας Hubner στη Πελοπόννησο καθώς και η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί μπορεί να αναδείξουν τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα τεθούν και οι βάσεις για στενότερη συνεργασία της περιφέρειας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κυρία Hubner προσωπικά στο άμεσο μέλλον.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επίσκεψη της Danuta Hubner το Σάββατο στην Τρίπολη"