Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η σύσκεψη ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την τρόικα, καθώς η ελληνική πλευρά δεν έκανε δεκτή την απαίτηση της τρόικας να ληφθούν νέα μέτρα με σκοπό να καλυφθεί η δημοσιονομική απόκλιση κάτω από το 1% του ΑΕΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της τρόικας απαίτησαν την λήψη και νέων εισπρακτικών μέτρων, ως μία εκ των προϋποθέσεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, όμως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την τροπή που λάμβανε η συνάντηση και το διαφαινόμενο αδιέξοδο και η απάντηση που έλαβε ήταν να μην γίνει δεκτή η απόφαση για λήψη οποιουδήποτε νέου μέτρου.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα στελέχη της τρόικας φέρονται να δήλωσαν πως κατανοούν τον πολιτικό αντίκτυπο που θα είχε η απόφαση για λήψη επιπλέον μέτρων και πως πλέον το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το νυχτερινό θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως να αναγκάσει τα στελέχη της τρόικας να διακόψουν την διαδικασία αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου και να αποχωρήσουν από την Αθήνα, έως ότου ληφθούν σχετικές αποφάσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νυχτερινό θρίλερ με την τρόικα-Eίπε όχι ο Βενιζέλος"