Το Focus προκαλεί ξανά

22.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
«Διώξτε την Ελλάδα από την Ε.Ε. και βάλτε την Τουρκία!»
Ο διευθυντής του Focus Uli Dönch έρχεται ως ένας ακόμη «σοφός» να προτείνει τη λύση που θα βγάλει την Ευρώπη από την οικονομική κρίση: να εκδιωχθεί η Ελλάδα και τη θέση της να πάρει η Τουρκία!
Αυτό γράφει στο κύριο άρθρο του περιοδικού, προκαλώντας για άλλη μια φορά την ελληνική κοινή γνώμη μετά τη βυθισμένη Ακρόπολη, τη ζητιάνα Αφροδίτη και το... δάχτυλό της.
Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιεί φωτογραφίες που σοκάρουν, αλλά λόγια που πονάνε.
«Αντί να είμαστε όμηροι της Ελλάδας, ας γίνουμε συνεταίροι της Τουρκίας» γράφει ο Dönch και συνεχίζει αναφερόμενος στην «αφερεγγυότητα» της Ελλάδας, στην τρόικα που «χτενίζει» τα δημοσιονομικά μας και απειλεί να μη μας καταβάλει την 6η δόση του δανείου
«Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα» γράφει ο διευθυντής του Focus και διερωτάται πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. «Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), όπως η Ελλάδα»…
Σε όλα αυτά, αντιπαραβάλει την εικόνα με την εικόνα της Τουρκίας. Όλα αυτά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στη Γερμανία αλλά και την –εδώ και 10ετίας- επιθυμία της Άγκυρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Για τους περισσότερους, η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στην χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση» παραδέχεται και προσθέτει: «αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;».
Σύμφωνα με τον Dönch, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι ακόμη η λύση για την οικονομική και δημογραφική γήρανση της Ευρώπης και αφήνει να εννοηθεί ότι μπροστά στο οικονομικό... θαύμα, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το Focus προκαλεί ξανά"