Τα παρακάτω σατιρικά λόγια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας του Χάρρυ Κλυνν είναι από την Παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος» το 1983.
Φαίνεται πως ο Χάρρυ Κλυνν το έβλεπε από τότε ποια θα ήταν μάλλον η κατάληξη όλης αυτής της πολιτικής που οδήγησε την κοινωνία και την οικονομία στα σημερινά της αδιέξοδα.
Διαβάστε τα προφητικά λόγια του Χάρρυ Κλυνν σε μια αναδρομή στο τόσο πλέον μακρινό 1983:

"Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

Tί να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες, για να πιουν στιγμιαίο καφέ.

Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ.

Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι. Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης."
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μια προφητεία για ελληνική χρεοκοπία 25 χρόνια πριν..."