Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 10:30 το πρωί.

Αργότερα, στις 2 το μεσημέρι ο κ. Ρέσλερ και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδης θα υπογράψουν συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

Παρά τα όσα άκουσε από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλο, οτι δηλαδή οι έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Ελλάδα και οτι τα 45 δισ που εφυγαν στο εξωτερικό τους τελευταίους 18 μήνες είναι από μικροκαταθέτες! ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.



«Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα. Τα πλουσιότερα μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να βοηθήσουν τα φτωχότερα στη βάση της οικονομικής σύνεσης και σταθερότητας» είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να βρεθεί λύση σε αυτό το εμπόδιο, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, η γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί επενδυτές.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνάντηση Παπανδρέου - Ρέσλερ - Το μεσημέρι υπογράφεται συμφωνία"