Εκτακτη ανακοίνωση για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με θυελλώδεις ανέμους, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Καλεί, μάλιστα, τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου δεν εκτελούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Κρήτη.

Από σήμερα, Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδινές ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Αύριο, Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Για την Αττική έντονες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την Κυριακή, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πτώση της θερμοκρασίας (7 έως 11 βαθμούς) θα αρχίσει από την Κυριακή από τα δυτικά και βόρεια και θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.

*Οι λιμενικές Αρχές ανέφεραν πως το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιευτικού σκάφους με έναν επιβαίνοντα στην περιοχή της Κυνοσούρας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ερχονται βροχές και ακραία καιρικά φαινόμενα"