Η Ελλάδα προχωρά κάνοντας δυο βήματα μπροστά και ένα πίσω δηλώνει ο
επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν σε γερμανική εφημερίδα και σημειώνει ότι χρειάζονται αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

"Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι, είναι σαφές πως το πρόγραμμα στήριξης δεν θα πετύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσο έχουμε δει μέχρι τώρα" αναφέρει στην κυριακάτικη Welt ο Πόουλ Τόμσεν.


H Αθήνα, συνέχισε, κάνει "δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω", σημειώνοντας πως "η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης".

Ο συνάδελφος του Τόμσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τρόικα, ο Γερμανός Ματίας Μορς, ασκεί κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων."Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο, και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν τονίζει ο Μορς στην ίδια εφημερίδα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τόμσεν:''Η Ελλάδα κάνει δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω''"