Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, για την ύπαρξη λίστας με ονόματα 4.000 φοροφυγάδων.

Όπως ήταν φυσικό, για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε κατηγορηματικά πως "δεν υπάρχει κάτι τέτοιο" και πρόσθεσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.


"Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες".

Ο κ. Κουσελάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη κατήγγειλε ότι ο λόγος που έφυγε από το υπουργείο είναι ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μυστική λίστα με φοροφυγάδες, για την οποία γνώριζε και ο πρωθυπουργός.

Οι καταγγελίες του κ. Κουσελά, προκάλεσαν την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος την Παρασκευή διέταξε έρευνα με εντολή να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καμία λίστα σύμφωνα με Παπακωνσταντίνου"