ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

5.10.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Το Δ.Ω.Ε. από την επόμενη εβδομάδα, 7 και 8 Οκτωβρίου, ξεκινάει 2 νέα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών ηλικίας 4-9 ετών.
Το 1ο Πρόγραμμα, είναι η γνωστή ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Σύστημα ORFF). Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο στα ευφυή ή στα πιο προικισμένα στη μουσική, αλλά ακόμη και σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες (ανάγκες). Περιλαμβάνει προφορικά, οπτικά και κινησιολογικά μαθήματα, όπου τα παιδιά μαθαίνουν μουσική μέσα από την πράξη, εξερευνώντας και αυτοσχεδιάζοντας.


Συμμετέχουν ενεργά σε μια συγκροτημένη και καθοδηγούμενη διαδικασία, η οποία, όμως, δεν αποκλείει παιδιά διαφορετικών μουσικών δυνατοτήτων. Τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί πειραματίστηκαν με την ευελιξία και την ικανότητα προσαρμογής του συστήματος αυτού στα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε ενήλικες και ηλικιωμένους. Στόχος τους είναι να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανακούφισης ασθενών και να εφαρμοστεί ακόμη και σε μεμονωμένα άτομα και ομάδες. Ο σημαντικός σκοπός του είναι να ανοίξει έναν κόσμο της ομορφιάς στα μικρά παιδιά ώστε να αντιληφθούν ότι μπορούν να έχουν τη μεγαλύτερη απόλαυση στις ζωές τους μέσω των ήχων της μουσικής.
Τα τμήματα ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, θα είναι αρχικά δύο (2), κάθε Σάββατο 10.00-11.00 και 11.00-12.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ μηνιαίως, χωρίς εγγραφή και τα μαθήματα θα γίνονται από την Καθηγήτρια κα Κατερίνα Γκόλγκαρη.
Το 2ο Πρόγραμμα, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑΛΕΝΤΟΥ. Είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης, που βοηθά τα παιδιά, σε πολύ μικρές ηλικίες, να παίζουν συγκεκριμένα μουσικά όργανα. Σύμφωνα με αυτήν, τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται με τη δυνατότητα να παίξουν ένα μουσικό όργανο, όπως γεννιούνται με τη δυνατότητα να μάθουν μια γλώσσα. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να μιλούν μιμούμενα τους γονείς και τους μεγαλύτερους και καταφέρνουν να έχουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο, πριν μάθουν να διαβάζουν. Με τον ίδιο τρόπο, οι μαθητές της μεθόδου καταγράφουν στη μνήμη τους ό,τι ακούνε, ενώ μαθαίνουν να παίζουν μουσική στα όργανά τους. Οι δάσκαλοι διδάσκουν ατομικά σε ομάδα 4 ατόμων, κατά την διάρκεια 1 ώρας.
Τα τμήματα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ, θα είναι αρχικά:
α) ΠΙΑΝΟΥ-Παρασκευή 20.00-21.00 κα ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
β) ΑΡΜΟΝΙΟΥ-Σάββατο 12.00-13.00 κα ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
γ) ΑΡΜΟΝΙΟΥ-Σάββατο 13.00-14.00 κα ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
δ) ΚΙΘΑΡΑΣ-Σάββατο 17.00-18.00 κος ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ
ε) ΚΙΘΑΡΑΣ-Σάββατο 18.00-19.00 κος ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ
Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ μηνιαίως.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2743 0 31252
Δευτέρα – Παρασκευή 17:30 – 20:30 και Σάββατο 10:00 – 14:00
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ"